Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně vzniká před komunálkami nový vztah. Síly spojují SPD, Trikolora a Moravané

V Brně bude mít v zářijových volbách společnou kandidátní listinu SPD, Trikolora, Moravané a nezávislí kandidáti. Informovalo o tom předsedkyně brněnské SPD a poslankyně Lucie Šafránková. První místo na kandidátce bude patřit SPD a obsadí ho jako lídr lékař Tomáš Skřička. Sdružení chce řešit energetiku, zdravotnictví, bydlení i dopravu.

Sdružení dá do voleb v Brně kolem půl milionu korun. Kampaň bude především kontaktní, obsahovat bude ale i billboardy nebo komunikaci na sociálních sítích. „Rozhodli jsme se, že je správné, aby se integrovala politická scéna a strany s podobným směřováním vytvořily společné volební uskupení. Nejde o nahodilou jednotlivost, ale o dlouhodobé souznění těchto stran například v době covidu. Jak SPD, tak Trikolora vystupovaly proti přehnanému zavírání ekonomiky nebo diskriminaci neočkovaných," uvedl ke spolupráci brněnský předseda Trikolory Zdeněk Koudelka.

Podle Skřičky budou volby mimořádné. "Svět a zejména Evropa se ocitla v situaci, kterou za celý život nepamatuji. Všichni pocítíme nedostatek energií a zdražování. V rámci města se budeme snažit maximálně snížit dopad těchto událostí na život obyvatel," uvedl Skřička.

U energetiky zmínil projekt parovodu z dukovanské elektrárny. "Maďarsko a Německo získávají energie šestinásobně levněji než my. Ve zdravotnictví vázne koordinace. Chceme posadit za jednací stůl představitele všech zařízení různých zřizovatelů," řekl Skřička. Zdravotně postiženým chce vytvořit podmínky k práci a necítili se neužiteční.

Podpoříme vznik nových bytů s ošetřovatelskou péčí. Populace stárne, věk se prodlužuje, ale bohužel se neprodlužuje aktivní část života. Spousta starých občanů neví, jak se jmenuje a kolikátého je. I o tyto občany by mělo být důstojně postaráno," řekl Skřička. Sdružení také podporuje stavbu městských bytů a zlepšení MHD, což by mělo ulehčit zahlceným silnicím v Brně.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Piráti jižní Morava

Štítky Brno, Spd, Komunální, volby, Trikolóra hnutí občanů, Lucie Šafránková, Zdeněk Koudelka, Evropa, Německo, Maďarsko, Moravané

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vzniká před komunálkami nový vztah. Síly spojují SPD, Trikolora a Moravané  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.