Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Alena Schillerová má novou funkci, povede jihomoravské ANO

Bývalá ministryně financí a předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO Alena Schillerová se stala nově i předsedkyní jihomoravské organizace ANO. Osmapadesátiletá politička zveřejnila informaci na sociálních sítí. Po dvou letech naopak končí předseda Lubomír Wenzl. Hnutí zároveň představilo kandidáty pro podzimní komunální volby. V Brně bude lídrem podle očekávání místostarosta Řečkovic René Černý.

Předsedkyní krajské organizace byla jednomyslně zvolena Alena Schillerová, já jsem mandát neobhájil. První místopředsedkyní byla zvolena místostarostka Brna-Králova Pole Karin Karasová, místopředsedy pak poslankyně Lenka Dražilová a ředitel VaK Břeclav Milan Vojta,“ uvedl Lubomír Wenzl.

Předsednický mandát je na dva roky. Nové vedení musí ještě schválit celostátní vedení ANO stejně jako kandidátní listiny v jednotlivých městech a obcích i kandidáty do senátu.

Do boje o primátorské křeslo vyšle ANO předsedu své brněnské městské organizace a místostarostu brněnských Řečkovic Reného Černého. Kandidátem na senátora za brněnský obvod číslo 55 bude ředitel Nemocnice Tišnov Bořek Semrád, v dalším brněnském obvodu číslo 58 bude kandidovat bývalý brněnský primátor Petr Vokřál a v senátním obvodu číslo 79 Hodonín bude kandidovat ředitelka Centra služeb pro seniory Kyjov Ladislava Brančíková.

Poslanec a bývalý ředitel vyškovské nemocnice Wenzl stál v čele jihomoravské organizace poslední dva roky. Před ním ji vedla poslankyně Taťána Malá. Krajská organizace musela pod jeho vedením znovu složit organizaci Brno-město. Ta původně měla přes 200 členů, předsednictvo hnutí ji ale v roce 2020 rozpustilo kvůli sporům o možné napojení některých lidí na pochybné kauzy.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Alena Schillerová

Štítky Brno, Schillerová, ANO, Volby, ANO 2011, Alena Schillerová, Lubomír Wenzl, René Černý, Řečkovice, Lenka Dražilová, Milan Vojta, Bořek Semrád, Nemocnice Tišnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alena Schillerová má novou funkci, povede jihomoravské ANO  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.