Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Exprimátor Brna Vokřál chce v dresu ANO do Senátu a myslí i na komunálky

Bývalý primátor Brna a bývalý místopředseda hnutí ANO Petr Vokřál chce jako nestraník kandidovat do Senátu. Jedná o tom s hnutím ANO, z něhož dříve po sporech vystoupil, vrátit se do něj ale nechce. Vokřál zvažuje i zapojení do komunálních voleb, zatím ale neřekl s kým. Poslední dvoje komunální volby vedl kandidátku hnutí ANO, jejímž lídrem by měl být nyní městský předseda a místostarosta Brna-Řečkovic a Mokré Hory René Černý.

Vokřál by do Senátu kandidoval ve volebním obvodu číslo 58 Brno-město, kde je nyní senátorem Jiří Dušek (ANO). „Měl bych zájem si zasoutěžit o místo v Senátu a polemizuju o tom už delší dobu," uvedl Vokřál. O kandidatuře jedná s hnutím ANO, za které by byl jako nezávislý. „Kandidátky se odevzdávají na přelomu července a srpna,“ odpověděl Vokřál na otázku, do kdy by mělo být jasno. Do hnutí se vrátit nechce. Zvažuje také zapojení do komunálních voleb. „Je to otevřená záležitost a zatím to nemá konkrétní obrysy. Zatím to není žádným směrem ani k ANO, ani jinam,“ dodal Vokřál.

Primátorem byl v letech 2014-2018. Před čtyřmi lety jako lídr dovedl ANO opět k vítězství v Brně a oznámil vznik koalice s ODS, Piráty a KDU-ČSL. Nakonec ale ANO skončilo v opozici spolu s SPD, protože koalici vytvořila ODS, KDU-ČSL s Piráty a ČSSD.

ANO po volbách řešilo v Brně problémy v souvislosti s kauzou Stoka, ve které kvůli údajnému ovlivňování zakázek v městské části Brno-střed čelí obžalobě 11 lidí a dvě firmy včetně bývalého místostarosty Brna-středu Jiřího Švachuly (dříve ANO). Vokřál kvůli možnému napojení některých lidí na kauzu navrhoval zrušení některých organizací hnutí v Brně. Předsednictvo ANO na jeho návrh nejprve přistoupilo, potom ale rozhodnutí zrušilo. Vokřál proto z hnutí odešel. Předseda ANO Andrej Babiš pak předloni rozpustil brněnskou organizaci ANO, která znovu vznikla loni a postupně do ní vstupují členové. Část z nich už dříve v ANO byla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, Vokřál, Volby, senát, ANO 2011, Petr Vokřál, komunální volby, René Černý, Mokrá Hora, Jiří Dušek, ODS, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exprimátor Brna Vokřál chce v dresu ANO do Senátu a myslí i na komunálky  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.