Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ombudsmana Křečka zajímá, jak to bude s povinným očkováním seniorů i těhotných

Ombudsman Stanislav Křeček se obrátil na ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP09), aby mu vyjasnil, jak bude vypadat chystaná očkovací vyhláška. Zároveň se nového šéfa zdravotnického resortu ptá, jestli je nutné povinně očkovat těhotné zaměstnankyně po vakcinaci.

Předchozí vláda rozhodla, že očkování proti nemoci covid-19 bude od března povinné pro vybrané profesní skupiny a lidi nad 60 let. Na Křečka se v poslední době obrací stále více lidí, kteří nesouhlasí se současnou podobou vyhlášky a povinným očkováním pro určité věkové nebo profesní skupiny obyvatel. Veřejný ochránce se proto rozhodl napsat ministrovi Válkovi, aby mu vše vyjasnil. 

Vzhledem k předchozím veřejným prohlášením ministra zdravotnictví o nutné revizi očkovací vyhlášky požádal veřejný ochránce práv o upřesnění, jaké části předpisu by se podle ministra zdravotnictví měly zachovat a které naopak plánuje rezort změnit a v jakém duchu. Ombudsman ministra také v souvislosti s povinným očkováním upozornil na zvláštní situaci například těhotných zaměstnankyň, lidí s kontraindikací nebo těch, kteří prodělali covid-19 v nedávné době a běží jim ochranná lhůta po prodělaném onemocnění,“ uvedla mluvčí ombudsaman Markéta Bočková.

Na základě informací od ministra zdravotnictví následně veřejný ochránce práv zváží, jestli navrhne Ústavnímu soudu zrušení jiného právního předpisu nebo jeho jednotlivých ustanovení, popřípadě do tohoto řízení vstoupí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto YouTube / Kolektif

Štítky Ombudsman, Brno, Válek, očkování, Covid, ministr zdravotnictví, Vlastimil Válek, Stanislav Křeček, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ombudsmana Křečka zajímá, jak to bude s povinným očkováním seniorů i těhotných  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.