Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hájíme poctivé a slušné lidi, myslí si lídr jihomoravské kandidátky SPD Jan Hrnčíř

Se sebevědomím a vysokým očekáváním vstupuje do letošních voleb Svoboda a přímá demokracie, jejíž hlavní tváří je předseda a zakladatel uskupení Tomio Okamura. Okamurovci pomýšlí na svůj nejlepší výsledek v historii a dělají si zálusk na účast ve vládě. Úkol získat co nejvíce hlasů na jižní Moravě dostal vysokoškolský pedagog, poslanec i krajský zastupitel Jan Hrnčíř, který je jedničkou kandidátky.

Čtyřiačtyřicetiletý politik pochází z Ivančic a může se pochlubit vysokoškolským vzděláním z oboru management mezinárodního podnikání na Fakultě ekonomie a podnikání Panevropské vysoké školy v Bratislavě či etiky na Vysoké škole mezinárodního podnikání v Prešově. Vysokoškolský učitel, který je od roku 2007 jednatelem a vlastníkem firmy Česká informatika a rovněž ředitelem terciárního vzdělávání v Blansku, není v politice žádný nováček. O veřejný post se poprvé ucházel v roce 2010, když neúspěšně kandidoval do blanenského zastupitelstva za TOP 09. O čtyři roky později se neprosadil ani jako nestraník za Úsvit, v jehož barvách se ucházel o post europoslance. Do třetice už ale Hrnčíř slavil úspěch, když jej voliči poslali za SPD do zastupitelstva Jihomoravského kraje, jehož členem je od roku 2016. Zároveň působí od roku 2017 jako poslanec a od roku 2018 i jako zastupitel Blanska.

Jsem přesvědčen, že hnutí SPD zastupuje zájmy všech slušných a poctivých lidí, kteří pracují nebo celý život pracovali, platí daně, nájmy, hypotéky, posílají děti do škol, neobtěžují své okolí a od státu chtějí, aby jim zajistil bezpečí, zdravotní péči a také nabídl pomocnou ruku, když se náhodou dostanou do problémů,“ vyjmenovává Drbně Hrnčíř, proč by měli lidé dát ve volbách důvěru právě politické formaci, která například prosazuje vystoupení z Evropské unie nebo brojí proti povinnému očkování na Covid. 

VOLBY 2021 
Brněnská Drbna představuje před říjnovými volbami jihomoravské lídry politických stran, které mají podle předvolebních průzkumů reálnou šanci se dostat do dolní komory Parlamentu ČR​.
Představení kandidáti: 
David Hanák (Trikolora)
Robert Šlachta (Přísaha)
Roman Onderka (ČSSD)
Ivo Pojezný (KSČM)

Jižní Moravu pálí doprava

Jihomoravský politik vidí ve svém kraji hned několik potíží. Zmiňuje například oblast dopravy. Naráží zejména na dosud neuskutečněné projekty, mezi než patří například dobudování dálnice D52 na Vídeň nebo výstavba rychlostní silnice R43 z Brna na Svitavy. Dále uvádí především celostátní témata, jež mají přesah i do jeho rodného regionu. Je to podle něj třeba otázka zvyšování důchodů, větší podpora podnikatelů po covidové pandemii či zvýšení přídavků na děti. 

Zároveň podmínit jejich vyplácení pracovní minulostí rodičů a čistým trestním rejstříkem,“ stanovuje si kritéria Hrnčíř pro vyplácení přídavků.

Komunální politici i trenér s kebabem 

Politická formace SPD sestavila na jižní Moravě 34člennou kandidátku, na níž nechybí několik lidí se zkušenostmi z komunální politiky. Dvojkou Lucie Šafránková, poslankyně a zastupitelka Brna. Na třetím místě je pak právnička a zastupitelka Jihomoravského kraje Petra Svedíková Vávrová. Na sedmém místě pak zaujme voliče hokejový kouč Martin Stloukal, jenž na sebe upozornil loni emotivním projevem k dorostencům, které nabádal k úpravě jídelníčku. Mladíci se měli vyvarovat kebabů od špinavých „Cikánů“ nebo přejetých psů od Číňanů. I kvůli tomu nakonec musel pod nátlakem hokejového svazu trenérskou lavičku brněnské Techniky letos v tichosti opustit. S touto sestavou doufají okamurovci, že ve volbách uspějí a získají na jižní Moravě minimálně přes deset procent hlasů. 

Budeme spokojeni s jakýmkoliv výsledkem, který bude lepší než při minulých Sněmovních volbách v roce 2017. Tehdy nám dalo v kraji své hlasy téměř 70 tisíc voličů, což znamenalo výsledek 11,65 %. Jsem přesvědčen, že letos bude výsledek ještě lepší, protože občané už znají naši práci ve Sněmovně i program,“ věří si jihomoravský lídr.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv SPD

Štítky Volby 2021, SPD, Jmk, Hrnčíř, Okamura, Jan Hrnčíř, Svoboda a přímá demokracie, Jihomoravský kraj, volby, Tomio Okamura, podnikání, Blansko, Bratislava, Evropská unie, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hájíme poctivé a slušné lidi, myslí si lídr jihomoravské kandidátky SPD Jan Hrnčíř  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.