Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Předsedou brněnského ANO se stal řečkovický místostarosta René Černý

Předsedou nové brněnské organizace ANO se dnes stal místostarosta brněnských Řečkovic René Černý. První místopředsedkyní je radní Brna-sever Nikola Staňková, místopředsedou zastupitel Brna-Bystrce Pavel Kříž. ČTK to řekl jihomoravský předseda ANO Lubomír Wenzl. Buňka má 17 členů. Bývalou brněnskou organizaci loni zrušilo předsednictvo kvůli sporům.

Wencl uvedl, že nová brněnská organizace formálně vznikla 6. března, kdy ji schválilo celostátní předsednictvo. V současné době má 17 členů, které ve dvou kolech přijímalo jihomoravské hnutí ANO, po založení brněnské buňky do ni byli přeřazeni. Jihomoravské ANO zároveň evidovalo dalších asi 120 žádostí o znovuobnovení členství či o nové přijetí. „Tyto už ale bude mít v gesci nově založená oblastní organizace,“ uvedl Wenzl.

Mezi členy brněnské buňky je například poslanec Karel Rais, místostarosta městské části Brno-Královo Pole Petr Souček či zastupitelé Brna Vít Prýgl a Kateřina Jarošová.

Brněnská organizace měla přes 200 členů. Předsednictvo ji ale loni v červnu na návrh předsedy hnutí a premiéra Andreje Babiše zrušilo kvůli sporům a možnému napojení některých lidí na různé kauzy. Po předloňské policejní razii skončil ve vazbě kvůli podezření z korupce bývalý místostarosta části Brno-střed za ANO Jiří Švachula. Podle obžaloby byl hlavou skupiny lidí, kteří manipulovali stavební zakázky a brali za to vysoké úplatky. Kauzu projednává Krajský soud v Brně.

Kvůli možnému napojení některých lidí na různé kauzy navrhoval zrušení některých organizací hnutí v Brně bývalý brněnský primátor a bývalý místopředseda ANO Petr Vokřál. Předsednictvo na jeho návrh nejprve přistoupilo, potom ale rozhodnutí zrušilo. Vokřál později z hnutí odešel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB René Černý

Štítky Ano, Brno, Politika, Černý, ANO 2011, René Černý, Lubomír Wenzl, Pavel Kříž, Řečkovice, Petr Vokřál, Karel Rais, Andrej Babiš, Jiří Švachula

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předsedou brněnského ANO se stal řečkovický místostarosta René Černý  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.