Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bývalý hejtman Michal Hašek se stal předsedou ČSSD na brněnském venkově

Novým předsedou ČSSD na brněnském venkově se stal bývalý jihomoravský hejtman a někdejší místopředseda strany Michal Hašek. Uvedl, že se vzdal nominace do Poslanecké sněmovny, protože se chce věnovat vnitrostranicky záchraně ČSSD a vykonávat mandát krajského zastupitele.

Hašek nahradil Tomáše Soukala. Druhá největší organizace ČSSD na jižní Moravě dnes na on-line konferenci také nominovala do vedeni ČSSD pro nadcházející sjezd do funkce předsedy současného šéfa strany Jana Hamáčka, jako statutárního místopředsedu Romana Onderku a jako místopředsedu Jiřího Běhounka. Schválila také okresní kandidátku pro volby v čele s lídrem Romanem Onderkou, nynějším poslancem a bývalým brněnským primátorem.

Konference také přijala výzvu celostátnímu vedení ČSSD, aby prosazovalo důslednou levicovou politiku a princip solidarity například v daňové oblasti. ČSSD by podle této výzvy měla přijít s covidovou přirážkou pro bohaté, se zdaněním vývozu kapitálu z ČR či se sektorovým zdaněním bank, telekomunikací nebo energetiky.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Hašek, ČSSD, Jmk, venkov, Michal Hašek, Poslanecká sněmovna ČR, Roman Onderka, Jan Hamáček, Jiří Běhounek, Tomáš Soukal, Jihomoravský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý hejtman Michal Hašek se stal předsedou ČSSD na brněnském venkově  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.