Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnská zoo ruší atrakci s virtuální realitou. Nevyplatí se

Prožít setkání se lvy, žirafou či slonem na vlastní kůži. Tak znělo lákadlo brněnské zoologické zahrady na virtuální expozici v centru města. Atrakce se dvěma filmy ale nezaujala tak, jak zoo očekávala. Kvůli finanční náročnosti projekt končí.

Užít si virtuální expedici, která lákala do brněnské Radnické ulice, mohli zájemci od roku 2020. Loni představila Zoo Brno také dva vlastní filmy, které pro atrakci natočila. Do nevšedního zážitku se návštěvníci ponořili díky speciálním brýlím. „Naši kolegové se vypravili do Jihoafrické republiky a se speciální technikou natočili atraktivní záběry afrických kopytníků a šelem, které jsme později doplnili českým komentářem,“ popsal někdejší ředitel zoologické zahrady Martin Hovorka.

Nyní má ale brněnské lákadlo utrum. „Virtuální expozice se nám nevyplácí. Vzhledem k tomu, že atrakci využilo sedm tisíc lidí ročně, do toho musíme platit nájem a energie, jsme se z finančních důvodů rozhodli provoz ukončit k 20. březnu," řekl Drbně mluvčí Zoo Brno Michal Vaňáč.

Výlet mezi divoká zvířata. Brňany přenese virtuální realita do Afriky

Setkání s žirafou, slony i lvy jako na vlastní kůži. Brněnská zoo natočila nové filmy, které mají lidé možnost zhlédnout prostřednictvím virtuální reality. Promítání, které návštěvníky přenese do přírodních rezervací v Africe, přináší nevšední...

Co bude s virtuální expedicí dál, rozhodne zoologická zahrada v následujících měsících. Vedení uvažuje o přesunutí zábavné aktivity pro děti i dospělé přímo do areálu zoo. Peníze, které díky zrušení provozu v centru Brna ušetří, chce zahrada investovat do zeefektivnění svého chodu. 

Finanční situaci ale řeší Zoo Brno dlouhodobě. V souvislosti s vysokou cenou energií se areál na Mniší hoře letos rozhodl například ke zdražení vstupného. „Dospělí a rodina si v sezoně, tedy od března do října, připlatí třicet korun, zvýhodněné vstupné stoupne jen o deset korun," uvedl Vaňáč s tím, že ačkoli se v zoo loni podařilo snížit spotřebu zemního plynu i vody, náklady na energie se zvedly o osmdesát procent.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adéla Marková

Štítky zoo brno, virtuální realita, film, finance

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Myslím, že zvířat a divé zvěře je kolem nás dost - nemusíme se na ně ještě dívat virtuálně nebo ano???

Středa, 15. března 2023, 06:25Odpovědět

Brněnská zoo ruší atrakci s virtuální realitou. Nevyplatí se  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.