Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Brna se nastěhovali šmoulové i s Gargamelem. Založili vesnici

Dvě patra aktivit s hrdiny komiksové série, která baví děti i dospělé už po desetiletí. Do Brna se přestěhovala šmoulí vesnička v nadživotní velikosti. Atrakce, jež se nachází v pavilonu C brněnského výstaviště, přenese návštěvníky do magického světa.

Brány šmoulí vesnice se milovníkům modrých hrdinů otevřely v pátek 10. března. Na ploše o rozloze více než tří tisíc metrů čtverečních čeká kromě Taťky Šmouly a Šmoulinky například zlý čaroděj Gargamel, který modrým človíčkům usilovně znepříjemňuje život. K navštívení zábavního parku lákají také typické houbové domečky, jejichž interiér skrývá interaktivní prvky.

Technologie se prolínají celým magickým světem. Děti si díky nim vyzkoušejí šmoulí řeč, zjistí, jaký šmoula se v nich skrývá nebo se přenesou do virtuální reality. Atrakci nechybí ani vzdělávací přesah. Instalace od Univerzity Karlovy v Praze zasvětí malé návštěvníky do tématu ochrany životního prostředí. Aktivnější děti se zaměří na sportovní aktivity v druhém patře, kde se nachází dopravní hřiště a dráha pro kolečkové brusle. 

Fenomén šmoulů baví děti už pětašedesát let. Postavičky, jejichž autorem je belgický kreslíř Pierre Culliford, se dočkaly několika televizních adaptací. Základní vstupné do brněnského parku činí 280 korun. „Šmoulové na výstavišti jsou takovým předvojem toho, co chystáme do budoucna. Plánujeme tu totiž vybudování trvalého parku, který nabídne akvária či expozici dinosaurů,“ vysvětlil Viliam Ďuriš ze společnosti JVS Group, která šmoulí akci pořádá.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Aneta Šamšulová

Štítky šmoulové, výstaviště, zábavní park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Šmoulové na výstavišti jsou takovým předvojem toho, co chystáme do budoucna. Plánujeme tu totiž vybudování trvalého parku, který nabídne akvária či expozici dinosaurů,“ NOVÁ CESTA DO PRAVĚKU - TO NÁM JEŠTĚ CHYBĚLO.....

Úterý, 14. března 2023, 06:39Odpovědět

Diskutér T.

TAK KROM JINÝCH TU MÁME UŽ I ŠMOULY A MÍSTO PUTINA GARGAMELA.....

Úterý, 14. března 2023, 06:37Odpovědět

Do Brna se nastěhovali šmoulové i s Gargamelem. Založili vesnici  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.