Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé se kochají novým dílem brněnského Banksyho. Mluví o tetováních

Čerstvé dílo připisované pouličnímu výtvarníkovi Timovi se objevilo v brněnských Husovicích. Graffiti vytvořil umělec na zdi v těsné blízkosti parku Marie Restituty. Krátkým textem se nyní zabývají strážníci. Zjišťují, zda nejde o vandalismus.

Nového nápisu si všímají lidé pohybující se v okolí brněnských ulic Rotalova a Elgartova. Verš „to tetování, co máš, stačilo mít natisklý na triku“ ztvárněný na šedé zídce má být dílem výtvarníka Tima. Muž s přezdívkou brněnský Banksy tvoří v pouličním prostoru na legálních i ilegálních plochách již pětadvacet let. Do povědomí veřejnosti se zapsal například ztvárněním parodie na logo Televize Nova či poznámkami na konto českých politiků.

Výtvor z Husovic, kterým se kochají nejen uživatelé sociálních sítí, začali dnes řešit rovněž městští policisté. Podle mluvčího strážníků Jakuba Ghanema se na místo vydaly hlídky, aby věc zdokumentovaly. „Strážníci se nyní pokusí zjistit, jestli výtvor nevznikl se souhlasem majitele. V takovém případě by nešlo o porušení zákona. Pokud se však ukáže, že vlastník o graffiti neví, předáme případ Policii České republiky jako podezření z trestného činu," řekl Drbně.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kateřina Benáčková

Štítky timo, brněnský banksy, graffiti, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se kochají novým dílem brněnského Banksyho. Mluví o tetováních  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.