Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brněnské divadlo pozvalo na prkna seniory a důchodce. Dostali vlastní soubor

Milovníkům divadla v důchodovém a seniorském věku se s novým rokem rozhodlo věnovat brněnské Divadlo Husa na provázku. Často opomíjenou kategorii šedesát let plus pozvalo na prkna, která znamenají svět, prostřednictvím nově otevřeného amatérského souboru.

Amatérský soubor s názvem Studio 60+ dá nově nabíraným členům možnost vzdělání v oblasti divadelní teorie a praxe i šanci svobodně tvořit. Poprvé se senioři sešli v budově na brněnském Zelném trhu v první lednový čtvrtek odpoledne. Při pravidelných schůzkách se budou střetávat nejen se svými vrstevníky, ale také s mladšími milovníky herectví, kteří se na chodu Divadla Husa na provázku podílejí. 

Senioři a důchodci jsou podle divadelníků opomíjenou skupinou společnosti, jejíž hlas ještě utlumila koronavirová pandemie. „Chceme se pokusit přitáhnout seniorky a seniory k divadlu, zprostředkovat jim osobní zkušenost s divadelní tvorbou a poskytnout jim zázemí a nástroje, díky nimž budou moci o tématech, která je zajímají, promlouvat vlastním hlasem. S kolegy už se na tenhle vpád nové energie, životní zkušenosti a inspirace těšíme,” řekl k novému projektu umělecký šéf divadla Martin Sládeček.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Husa na provázku

Štítky husa na provázku, divadlo, soubor, senior

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské divadlo pozvalo na prkna seniory a důchodce. Dostali vlastní soubor  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.