Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno má svůj svět v Minecraftu. Dostalo černý orloj i podzemí

Do kostičkovaného světa, který láká malé i dospělé milovníky počítačových her už třináct let, se přeneslo Brno. Svět moravské metropole vytvořili v Minecraftu studenti Fakulty informatiky Masarykovy univerzity. Do map zakomponovali známé památky i systém podzemních chodeb.

Nápad postavit v globálně oblíbené hře Brno dostali studenti při účasti na městském hackathonu, během kterého programátoři s grafiky a webdesignéry intenzivně pracují na zadaném projektu. Letos měli účastníci za úkol vyvinout aplikaci s pomocí dostupných dat o Brně z portálu města. Využít mohli 3D model moravské metropole i digitální model terénu či reliéfu.

Studenti z Masarykovy univerzity se rozhodli pustit právě do stavby minecraftového světa. Do hry přidali reálné vedení kolejí, obchody či známé brněnské památky. Lidé tak ve hře rozpoznají katedrálu Petrov, sochu markraběte Jošta nebo černý orloj na náměstí Svobody.

„Nyní představenou verzi Brna v Minecraftu bereme jako začátek dalšího rozvoje. Nejpočetnější cílovou skupinou hry jsou děti a mladiství, a tak se nabízí do prostředí Minecraftu zakomponovat i různé edukativní prvky, aby mohl být projekt využitelný i pro vzdělávání,“ řekl brněnský radní pro participaci, zdravé město a prorodinnou politiku Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Svět Brna je v Minecraftu zatím dostupný pouze pro Java PC verzi hry. Hlavní autoři projektu Vojtěch Brůža a Jonáš Rosecký jsou nyní zvědaví, jak se budou hráči ve světě chovat. „Zda budou budovat detailnější objekty města, dovybaví určité lokality či přenesou do Brna třeba Eiffelovu věž nebo ho celé překopou od základů. Každopádně jen projít si své město nebo okolí bydliště v počítačové hře je jedinečný zážitek,“ řekl Brůža.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Youtube.com/Emcify

Štítky internet, hry, minecraft, hackathon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má svůj svět v Minecraftu. Dostalo černý orloj i podzemí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.