Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na dýňobraní i fontánovou show

S blížícím se víkendem přichází Brněnská Drbna s pravidelnými tipy na trávení volných chvil. I tentokrát nabízí jižní Morava nespočet kulturních událostí a aktivit, které se perou o pozornost. K navštívení zve například valtické dýňobraní, světelná show nebo setkání pamětníků Zbrojovky.

Za netopýry a sovami

Neobvyklý zážitek čeká na sobotní návštěvníky brněnské zoologické zahrady. V tamní Africké vesnici bude ku příležitosti Mezinárodní noci pro netopýry patřit pozornost právě okřídleným savcům a sovám. Zájemci se od odborníků dozví zajímavosti o zvířatech a podívají se na nově zrekonstruované expozice pro noční ptáky, jako jsou puštík bělavý nebo výr velký. Na děti čekají vzdělávací aktivity.


Ilustrační foto. FOTO: ZOO Hluboká 
sobota 17. září
Bližší informace

Kraví horu rozzáří Magická fontána

Na nevídanou podívanou lákají o víkendu Brněnské vodárny a kanalizace. Ku příležitosti oslav 150. výročí fungování společnosti se na brněnském Moravském náměstí u sochy Jošta odehraje celodenní akce pro děti a dospělé. Víkendovou událost završí velkolepá světelná show na Kraví hoře, kde diváky ohromí Magická fontána. Představení s dvaadvacítkou účinkujících překvapí vodními efekty, tanečními vystoupeními i akrobatickými kousky.


Ilustrační foto. FOTO: Magická fontána
sobota 17. září až neděle 18. září
Bližší informace

Stovky dýní

Tradiční akce pro celé rodiny, která je předzvěstí blížícího se podzimu, se odehraje ve Valticích na Břeclavsku. V tamním podzemí se uskuteční dýňobraní, na kterém nebude chybět ani ochutnávka burčáku a vína. Na návštěvníky budou čekat stovky různorodých vyřezaných dýní. Akci plnou cimbálové muziky a tance završí velkolepý dýňový ohňostroj. 


Ilustrašní foto. FOTO: Valtické podzemí
sobota 17. září
Bližší informace

Setkání pamětníků Zbrojovky

Křest knihy a vernisáž výstavy Fenomén Zbrojovka se odehraje v pondělí po třetím zářijovém víkendu v areálu Nové Zbrojovky. Do prostor bývalého podniku opředeného stovkami příběhů dorazí kromě milovníků historie také pamětníci, kteří slavnou československou firmu pomohli budovat. Na místě bude k vidění archiv dobových fotografií.


Archiv fotografií z podniku. FOTO: Brněnská Drbna/Nicole Piňosová
pondělí 19. září
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky víkend, akce, kultura, festival, událost, Jihomoravský kraj, fontána, kulturní akce, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., zoologická zahrada, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na dýňobraní i fontánovou show  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.