Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na přehlídku popelářských aut i za Rudolfem II.

Blíží se první zářijový víkend a s ním i počasí, které láká k vnitřním i venkovním aktivitám. Na jižní Moravě si mohou z pestrého kulturního programu vybrat rodiny s dětmi i party přátel. Brněnská Drbna zve v pravidelných tipech na výstavu o českém králi i festival židovské kultury.

Štetl fest

První ročník festivalu židovské kultury Štetl fest započal v Brně. Na programu jsou koncerty, autorská čtení, inscenace či diskuze, které Brňanům představí historickou i současnou podobu judaismu. Akci zahájí jazzové tóny izraelského basisty a skladatele Avišaje Cohena. Zájemci se mohou těšit také na tematickou procházku Brnem, panelovou diskuzi o o přenosu traumat způsobených holokaustem nebo seznámení s hebrejštinou.


Ilustrační foto. FOTO: Štetl
od pátku 2. září do neděle 4. září
Blížší informace

Za Rudolfem II.

Osobnost českého krále a římského císaře Rudolfa II. si připomenou lidé v moravské metropoli. Ku příležitosti 470. výročí narození známého panovníka odstartovala v Letohrádku Mitrovských speciální výstava. Multimediální expozice odkryje tajemství králova života, a to včetně jeho cesty za vzděláním do Španělska nebo unikátních sbírek. Chybět nebude ani alchymistická laboratoř.


FOTO: Letohrádek Mitrovských
od soboty 3. září
Bližší informace


Streetparty Brno

Konvoj téměř osmdesáti různorodých vozidel mohou Brňané sledovat v sobotu. V Lidické ulici se předvedou cisterny, popelářská auta, traktory i vozy hromadné dopravy. Podívaná bude součástí akce Streetparty Brno 2022, prostřednictvím které město lidem činnost svých firem. Součástí události se stane také utkání řidičů a řidiček tramvají. Mezinárodní soutěž ve zručnosti bude tvořit devět disciplín zaměřených na schopnost citlivě ovládat vozidlo.


Ilustrační foto. FOTO: DPMB
sobota 3. září
Bližší informace

Přehlídka kovářského řemesla

Přehlídku nové generace kovářského řemesla si prohlédnou lidé v Těšanech na Brněnsku. Akci Mladý těšanský kovář, na kterou se sjedou talenti z celé republiky, pořádá Technické muzeum v Brně. Zájemci mohou zblízka pozorovat práci s kovem a ohněm, zabaví se také děti, pro které bude otevřená dětský koutek s výtvarnou dílnou. Výrobky z jednadvacátého ročníku události zůstanou vystavené v těšanské stále expozici.


Ilustrační foto. FOTO: Technické muzeum Brno
sobota 3. září
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky víkend, akce, kultura, festival, událost, Rudolf II., Jihomoravský kraj, Brno, výstava, židovská kultura, holokaust, Dopravní podnik města Brna, Technické muzeum v Brně, Španělsko, český král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na přehlídku popelářských aut i za Rudolfem II.  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.