Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Blansku opravili kino. Dostalo novou střechu i osvětlení

Na milovníky filmu čeká v blanenském kině hned několik novinek. Po tříměsíční rekonstrukci budovy dělníci dokončili poslední práce, při kterých vyměnili okna i dveře a zastřešili terasu. Kromě toho pro návštěvníky připravili přístavbu kavárny a nové světelné nápisy.

Biograf v jihomoravském okresním městě se na jaře dočkal další fáze rekonstrukce, jejímž hlavním cílem bylo zastřešení vstupního průčelí a terasy. Kulturní zařízení toho podle vedoucího kina Jana Macha využije například pro pořádání nízkorozpočtových kulturních akcí.

Stavbaři se pustili i do přístavby menšího skladu u kavárny, díky kterému se rozšíří nabídka podniku a návštěvníci budou chránění před sluncem a deštěm. Taktéž došlo k výměně oken a dveří, které zajistí žádanou úsporu energií.

„Všechny úpravy hodnotím jednoznačně pozitivně. Nejenže zvýší komfort našich návštěvníků, ale také usnadní údržbu a úklid prostoru před kinem,“ dodal. Na první pohled viditelnou změnou jsou nápisy, které v noci rozzáří vstup do budovy, v nové osvětlené vitríně zase diváci najdou filmový program. 

Na vylepšení více než stoletého biografu v Blansku pracovali dělníci od května. Navázali tak na postupnou modernizaci objektu, kterou kino zahájilo před dvaceti lety výměnou sedaček a budováním bezbariérového přístupu. Na digitální snímky se v budově na Hybešově ulic lidé dívají od roku 2011.

Investice do úprav kina jsou smysluplně vynaloženými prostředky. Svědčí o tom vysoká návštěvnost, zařízení totiž láká nejen obyvatele Blanska, ale diváci jezdí z celého regionu,“ dodal starosta města Blanska Jiří Crha (ODS). Za úpravy, které letos přišly na řadu, město zaplatilo více než 5,6 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Město Blansko/Michal Záboj

Štítky Blansko, kino, rekonstrukce, oprava, kultura, Jan Mach, Jiří Crha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Blansku opravili kino. Dostalo novou střechu i osvětlení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.