Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o posledním prázdninovém víkendu? Parním vlakem na dožínky i do zoo

Letní prázdniny se chýlí ke konci a zbývá poslední volný víkend, který si školou povinné děti mohou bezstarostně užít. Pro rodiny i party přátel nabízí jižní Morava pestrý kulturní program. Brněnská Drbna zve v pravidelných tipech na oslavy brněnské zoo i den s městskou policií.

Kino na Špilberku

K zábavě zve o víkendu letní kino, jehož filmové plátno se rozprostírá na brněnském Špilberku. V sobotu bude na programu česká komedie Střídavka, v níž se divákům v hlavních rolích představí Jitka Čvančarová či Martin Hofmann. Večer u snímku, jenž s humorem zachycuje rodinné trable, nebude chybět ani občerstvení. Základní vstupné činí 120 korun, děti do dvanácti let si mohou filmy užít zdarma.


FOTO: Letní kino Špilberk
sobota 27. srpna
Bližší informace

Den adoptivních rodičů

V sobotu oslaví Zoo Brno další výročí svého otevření. Areál, do kterého návštěvníci poprvé nakoukli roku 1953, na své narozeniny každoročně pořádá Den adoptivních rodičů. Ani letos nebude chybět program, který se tentokrát zaměřuje na aktivity připomínající zakladatele genetiky Johanna Gregora Mendela. Turisty čekají ukázky krmení i setkání se zvířaty, jako jsou žirafy nebo medvěd kamčatský. 


FOTO: Zoo Brno
sobota 27. srpna
Bližší informace

Akce se strážníky

Na akci plnou vybavení záchranných složek, zábavy s virtuální realitou či tvořivými dělničkami zvou brněnští strážníci. Zážitkového dne s Městskou policí Brno se mohou zúčastnit děti i dospělí a do celodenní události se zapojí například psí útulek. Akce, na níž představí strážníci některé ze svých běžných aktivit, se odehraje za branou Dopravního hřiště Riviéra.


FOTO: Městská policie Brno
sobota 27. srpna
Bližší informace

Parním vlakem na dožínky

Vyškov zve o posledním prázdninovém víkendu na dožínky. Akce, jíž od roku 2005 pravidelně ožívají jihomoravská města, představí veřejnosti práci a produkty místních zemědělců a řemeslníků. Chybět nebude tradiční průvod městem ani folklorní program. Do města se mohou lidé z Brna dostat pomocí speciálního parního vlaku, který kraj vypraví tam i zpět. 


FOTO: Jihomoravský kraj
neděle 28. srpna
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, Zoologická zahrada Brno, Jihomoravský kraj, Špilberk, Jitka Čvančarová, Martin Hofmann, Brno, Gregor Mendel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o posledním prázdninovém víkendu? Parním vlakem na dožínky i do zoo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.