Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U vily Tugendhat přibyla umělecká díla, na kterých se sedí

Návštěvníci vily Tugendhat mohou využít nová betonová umělecká díla. Sedátka, jež fungují jako běžné lavičky, umožní turistům si odpočnout v zahradě brněnského architektonického skvostu. Za vznikem moderních objektů stojí studenti.

Sedátka vytvořená pomocí 3D tiskárny vznikla v rámci loňské výstavní série Možnosti interpretace prostoru. Objekty umístěné pod javory vypadají tak, aby odpovídaly architektonickému stylu autora slavné vily Ludwiga Miese van der Rohe. Díla byla původně součástí výstavy studentů Fakulty architektury Vysokého učení technického v Brně a Florida International University v Miami.  

Návštěvníci vily Tugendhat si mohou odpočnout nejen na nových objektech, ale také na muzejních lehátkách, která jsou rozmístěná v areálu funkcionalistické stavby zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. „Do zahrady vily se lidé mohou během otevíracích hodin podívat po zakoupení vstupenky za padesát korun na osobu, návštěva je rovněž součástí všech prohlídkových okruhů," uvedl za Muzeum města Brna mluvčí Petr Dvořák.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum města Brna

Štítky vila Tugendhat, architektura, památka, Muzeum města Brna, umělecké dílo, Světové dědictví UNESCO, Ludwig Mies van der Rohe, Florida International University, Vysoké učení technické v Brně, Petr Dvořák, Miami, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U vily Tugendhat přibyla umělecká díla, na kterých se sedí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.