Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za filmem do zoo i na slavnosti vína a meruněk

Blíží se víkend a s ním i slunečné dny, které je téměř hřích nevyužít k navštívení krás jižní Moravy. Brněnská Drbna přináší pravidelné tipy na víkend, v nichž tentokrát zve na promítání v brněnské zoologické zahradě, návštěvu jeskyně i slavnosti plné meruněk.

Letní kino v zoo

Nevšední večer mezi zvířaty dnes nabízí brněnská zoologická zahrada. Návštěvníky láká na promítání v krytém kinosále, které doplní prohlídka večerní zoo a krmení vybraných druhů zvířat s odborným výkladem. Na filmovém plátně se zájemcům představí nová česká komedie režisára Adama Kolomana Rybanského s titulem Kdyby radši hořelo.


FOTO: Zoo Brno
pátek 22. července
Bližší informace

Vinařské meruňkové slavnosti

Víno a meruňky čekají o víkendu na návštěvníky Valtic na Břeclavsku. Na tamním náměstí se odehrají slavnosti doprovázené Valtickou krojovanou společností. Program láká na dvě stovky domácích i přespolních krojovaných, kteří se stanou kulisou k vychutnávání moravského vína i meruněk ve sladké, slané i smažené podobě.


FOTO: Pixabay.com/PIRO4D
sobota 23. července
Bližší informace

Celodenní jarmark na Cornštejně

Milovníci řemesel a ručně dělaných výrobků se v sobotu sejdou na celodenním jarmarku, který hostí zřícenina hradu Cornštejn na Znojemsku. K vidění bude práce uměleckého kováře, výroba dřevěných hraček, proutěného zboží nebo keramiky. Zatímco si dospělí projdou různorodé stánky trhovců, na nichž nebudou chybět ani středověké pokrmy, děti se vyřádí díky zábavnému programu.



FOTO: Jihomoravské muzeum ve Znojmě
sobota 23. července
Bližší informace

S medvědem do jeskyně

Zážitek s medvědem Brunem čeká na děti v jeskyni Výpustek u Křtin v Moravském krasu. Speciální prohlídka vznikla pod taktovkou divadelního režiséra Jiřího Lišky. Malým návštěvníkům představí nejdůležitější informace o jeskyní, kterou se prohnalo čtyřicet tisíc let historie. Krasové podzemí v Křtinském údolí proslavily především nálezy tisíců kostí pravěkých jeskynních medvědů.


FOTO: Správa jeskyní České republiky
ve středy a soboty
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, slavnost, meruňka, Jihomoravský kraj, jeskyně, Drbna.cz, zoologická zahrada, víno, medvěd, Adam Koloman Rybanský, krása, film, Zoologická zahrada Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Za filmem do zoo i na slavnosti vína a meruněk  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.