Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Brna vzniklo nejmodernější kino na Moravě. Lidé v sále zmoknou i ucítí pneumatiky

Milovníci netradičních filmových zážitků už nemusí jezdit do Prahy. V nákupním centru Olympia, jež se nachází v těsné blízkosti Brna, vyrostlo nejmodernější kino na Moravě. V nově vybudovaných a opravených kinosálech diváci při sledování snímku zmoknou nebo ucítí vůni oceánu.

Kino v nákupním středisku v Modřicích funguje přes dvacet let. Nyní ale podstoupilo zatím svou nejrozsáhlejší rekonstrukci, díky níž se stalo nejmodernějším biografem na Moravě. Výhodou je nová technologie 4DX, která divákům umožní zažít sněhové vločky i vichřici z pohodlí pohyblivých sedaček. „Velmi oblíbené jsou vůně. Publiku zpříjemní zážitek aroma kávy nebo květinové zahrady. Při akčních filmech si zase musí dávat pozor na střelný prach nebo spálené gumy,“ sdělil oblastní manažer řetězce multikin Cinemacity Dominik Ladra.

Změnily se plány

S přestavbou kinosálu v modřickém nákupáku, jež se nachází hned u sjezdu dálnice D2, se přitom vůbec nepočítalo. Původně se mělo stavět v nedalekém Avionu. Tam mělo vyrůst největší kino v republice, které by v devatenácti kinosálech přivítalo bezmála tři a půl tisíce diváků. Projekt vedení sítě multikin zatrhlo kvůli neshodám ohledně stavebních plánů i s vedením obchodního domu. Modernizace se tak nakonec dočkala konkurence. 

Změn doznal i interiér 

Rekonstrukce za bezmála sto milionů korun přinesla také nový zvukový formát Dolby Atmos a kožené polohovatelné sedačky. Přidáním dalších kino sálů navýšil řetězec multikin kapacitu na téměř dva tisíce diváků. Oprava, která začala na začátku letošního roku, se uskutečňovala za běžného režimu. Mnozí návštěvníci tak ani nepostřehli, že se v útrobách nákupního centra pohybují dělníci. 

V sálech se měnila pozice vstupů a kompletně se předělávala hlediště, která se nahrazovala novou ocelovou konstrukcí, čímž byl upraven i sklon ve většině sálů. Byla to pro nás jedna z největších výzev celé stavby,“ uvedla Lenka Tichá, marketingová ředitelka společnosti Cinema City.

Podle Tiché se stavební práce neomezovaly pouze na kinosály. Proměnu doznal také interiér a návštěvnické zázemí. V prostorách komplexu vznikl například dvaadvacet metrů dlouhý bar, kde si lidé koupí pochutiny a nápoje. 

České filmy mají smůlu

Nový formát potěší zejména fandy zahraniční kinematografie. Příznivce české filmové tvorby však čeká zklamání. Své oblíbené herce na 4DX plátnech zatím neuvidí. Zatímco tvorba v takovém formátu je pro zahraniční filmaře běžná, u tuzemských tvůrců není standardem. Lístky na speciální představení vyjdou zájemce na 350 korun.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Multikino Cinema City

Štítky kino, multiplex, Olympie, rekonstrukce, Brno, Morava, Praha, Modřice, Cinema City, Avion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kudera

Tak jestli se to za tu cenu uživí...Chybějící česká kinematografie také bude mít svoje slovo.

Pátek, 15. července 2022, 17:37Odpovědět

U Brna vzniklo nejmodernější kino na Moravě. Lidé v sále zmoknou i ucítí pneumatiky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.