Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na Dopravní nostalgii nebo oslavu Dne otců

Blíží se víkend plný sluníčka, které vybízí k navštívení akcí, jež jižní Morava nabízí. Z bohatého programu si vybere rodina s dětmi i parta přátel. Brněnská Drbna opět přináší tipy na víkend, v nichž zve na oslavu Dne otců či sraz historických vozů hromadné dopravy.

Den otců

O nedělním odpoledni zpestří den tatínkům i dětem akce v brněnských Židenicích. Den otců bude plný vystoupení včetně hudby orchestru ZŠ Krásného, na podium se ale dostanou také samotní tatínci, kteří se utkají v různých soutěžích. Chybět nebude skákací hrad pro nejmenší, malování na obličej nebo stanoviště jihomoravských hasičů.


FOTO: Archiv Olomoucká Drbna
neděle 19. června
Bližší informace

 

S párou za horníky

Zážitkový výlet S párou za horníky okouzlí turisty v sobotu. Na zájemce čeká prohlídka areálu Muzea průmyslových železnic i jízdy malými důlními mašinkami na trase Zbýšov–Babice–Zastávka a zpět. Akce pro děti i dospělé je připomínkou třicátého výročí ukončení těžby někdejších dolů Rosicko-Oslavanska a doplní ji mnoho historických fotografií.

 
FOTO: Mikroregion Kahan
sobota 18. června
Bližší informace

Na retrosbírku

Na unikátní soukromé sbírky z druhé poloviny 20. století zve Vrbasovo muzeum Ždánice na Hodonínsku. Výstava zejména mladé generaci představí předměty, které byly v předchozích dekádách běžnou součástí každodenního života. Na zájemce čekají archivní poštovní známky, pexesa, gramofonové desky, dobové obaly od potravin či plechovky. V dílničce si mohou děti zkusit vyrobit papírovou hračku nebo vyšít obrázek.


FOTO: Kudyznudy.cz
do 31. srpna
Bližší informace

Nostalgie v Brně

Na svátek milovníků hromadné dopravy láká o víkendu brněnský dopravní podnik. Náměstí Svobody obsadí v sobotu oblíbená historická vozidla. Návštěvníci si prohlédnout tramvaj s vlečným vozem, tramvaj T2 nebo autobus Karosa ŠM11. Chybět nebudou ani vozy ze sbírek Technického muzea v Brně, a to včetně parní tramvaje. V provozu budou také zvláštní linky.


FOTO: DPMB
sobota 18. června
Bližší informace

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, Jihomoravský kraj, slavnost, Drbna.cz, Dopravní podnik města Brna, nostalgie, Muzeum průmyslových železnic, Židenice, Technické muzeum v Brně, veřejná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na Dopravní nostalgii nebo oslavu Dne otců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.