Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno vyhlíží svátek hudby. Umělci zahrají lidem z pokojíčků i skleníku

Bezmála 150 koncertů, umělci ze zahraničí i vystoupení z improvizovaného skleníku věnovanému vědci Johanu Gregeru Mendelovi, jenž letos slaví dvousté narozeniny. Na to a mnohé další se chystá moravská metropole, kde vypukne Maraton hudby. 

Hudební maraton se uskuteční v brněnských ulicích letos už posedmé. Oblíbená akce, jež se se odehraje v polovině srpna, přiveze do města přední hudební či pouliční umělce. Mezi hlavní hvězdy patří třeba Anna Fousek, známá multiinstrumentalistka, maďarská skupina Botos Family či italská zpěvačka Simona Gatto. 

Naším cílem je návštěvníkům poskytovat jedinečné hudební zážitky. Dlouhodobě zvyšujeme hudební kvalitu festivalu. Angažování Anny Fusek na post rezidenční umělkyně je dalším příspěvkem k tomuto našemu složení,“ sdělil ředitel Maratonu hudby David Dittrich

Program zahájili organizátoři už dnes na Moravském náměstí, aby představili letošní novinku festivalu, kterým je Mendelův skleník. Právě z něj budou účinkující vystupovat, stejně jako v tradičních pokojích umělkyně Kateřiny Šedé. Umělci tak znovu vystoupí například v kuchyni, obýváku nebo dětském pokoji. Koncerty se ale odehrají na více třicet místech ve středu Brna.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Brno, hudba, Maraton, Vystoupení, skleník, koncert, festival, svátek, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

HUDBA JE LÉK..........Hlavně, aby ostatní dokázali poslouchat a nefetovat, nepokuřovat, nepopíjet v zákoutích a dokázali poslechnout umělce, možná i jakékoliv a odkukoliv......„Lidstvo je s hudbou neodmyslitelně spjato. Vždycky tomu tak bylo a pravděpodobně tomu tak bude i nadále. Účinek hudby je natolik všestranný, že působí na člověka bez ohledu na rasu, etnickou skupinu, náboženství nebo politickou příslušnost. Hudba pomáhá vyjádřit emocionální, fyzický i mentální stav, umožňuje osobní prožívání radosti a bolesti“.

Čtvrtek, 16. června 2022, 06:54Odpovědět

Brno vyhlíží svátek hudby. Umělci zahrají lidem z pokojíčků i skleníku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.