Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stavěním májky na náměstí Svobody začal po dvou letech brněnský majáles

Stavění májky na brněnském náměstí Svobody včera zahájilo studentský svátek majáles, který 7. května završí hudební festival na výstavišti. Loni ani předloni se kvůli pandemii koronaviru a souvisejícím omezením nekonal, v předcházejících letech patřil pravidelně k nejnavštěvovanějším kulturním akcím v kraji.

Při stavbě májky se veřejnosti poprvé představili kandidáti na krále a královnu majálesu. O hlasy vysokoškoláků se ucházejí kandidáti a kandidátky z Masarykovy a Mendelovy univerzity, Vysokého učení technického, Univerzity obrany a Veterinární univerzity. V hlasování v obou kategoriích zatím vede dvojice z Mendelovy univerzity.

Na náměstí Svobody se shromáždily asi dvě stovky studentů a studentek, mnozí v barvách či s prapory svých vysokých škol, a hlasitým skandováním podporovali kandidáty. Stužku na májku uvázali kromě kandidátek na královnu také primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) a hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Ještě větší rušno bude na náměstí Svobody 7. května, kdy z centra Brna vyrazí majálesový studentský průvod s alegorickými vozy směrem na Pekařskou ulici a výstaviště. Festivalový program nabídne desítky interpretů z Česka i Slovenska. Hvězdami budou Marek Ztracený, Mirai, Vypsaná fixa, Yzomandias nebo Kapitán Demo.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Masarykova univerzita

Štítky ČR, zábava, pop, hudba, školy, vysoké, majáles, pandemie covidu-19, Mendelova univerzita v Brně, Vysoké učení technické v Brně, Univerzita obrany, Brno, Markéta Vaňková, Jan Grolich, ODS, KDU-ČSL, Marek Ztracený

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavěním májky na náměstí Svobody začal po dvou letech brněnský majáles  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.