Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Brno zažije svátek motorkářů. Na výstaviště přijedou legendární Jawy, slavní jezdci i kaskadéři

Brněnské výstaviště bude patřit o prodlouženém víkendu motorkám. Od pátku do neděle se koná ve veletržním areálu akce s názvem Motovíkend, při níž se milovníkům rychlých kol představí například unikátní modely značky Jawa, nejnovější kousky z dílen předních firem, osobnosti motoristického sportu nebo kaskadéři.

Motovíkend se koná letos vůbec poprvé. Funguje totiž jako náhrada za zrušený veletrh Motosalon, který pořadatelé přesunuli na příští rok. Důvodem byl zejména fakt, že firmy neměly dostatek komponentů a nestihly včas připravit novinky. I tak ale fandové motorek smutnit nemusí, mnozí výrobci nejnovější modely přeci jen do Brna přivezou. Například italské značka Benelli ukáže nejnovější motorku s unikátním designem Leoncino 800. Rovněž italská firma Aprilia představí hned dvě novinky, enduro Tuareg 660 a skútr SR GT.

První stroj ocení zejména ti, kteří si rádi dopřejí adrenalinovou jízdu terénem, aby pak v pohodlí vždy dojeli do svého cíle. Druhá novinka, skútr SR GT 125 a 200 se zase ideálně hodí k dennímu popojíždění po městech a nezalekne se ani příměstského dojíždění,“ řekla za Veletrhy Brno Dita Brančíková.

Veřejnost otestuje motorky 

Podívat se bude možné také na motocykly Royal Enfield. Značka se mimo jiné pochlubí britskými klasikami Royal Enfield, sajdkáry Changjiang nebo elektrokola SUPER73. Navíc se venku před výstavištěm objeví deset vybraných modelů, na nichž se zájemci po předchozí rezervaci na webu Motovíkendu zdarma svezou.

K vyzkoušení budou jak klasické jednoválce Meteor a Classic 350, endura Himalayan, tak i dvouválcové klasiky Continental GT a Interceptor. Nebude chybět ani zajímavá retro sajdkára CHANGJIANG Pekin Express Green,“ uvedla Brančíková.

Při prohlídce pavilonu lidé narazí také na legendární motocykly značky Jawa, jejíž výroba sahá až od roku 1929. K největším lákadlům přehlídky patří takzvaný Pérák, tajně konstruovaný motocykl za druhé světové války. Poznávacím znamením stroje je jednomístné sedlo a černočerné zbarvení doplněno o několik zlatých linek.

Kaskadéři i hvězdy

Motovíkend nabídne rovněž simulátor formule 1, který si mají možnost příchozí vyzkoušet. Milovníci motorek si můžou nakoupit motooblečení nebo prohodit několik slov s osobnostmi sportu, které přislíbily účast na akci. Přijedou závodníci i jezdci jako dakarská jezdkyně Ollie Roučková, motocestovatel Jaroslav Šíma či freestylový závodník Libor Podmol. Chybět nebude ani show kaskadérů.

Návštěvníci se můžou těšit na matadora českého stunt ridingu Bohouše Chmelaře, který sedlá krásnou Suzuki GSX-R 750. Dále bude show doprovázet specialista na drifty Michal Shimpi Holomek se svou rovněž Suzuki, model GSX-R 1000, s upravenou kyvnou vidlicí pro driftování,“ dodala Brančíková.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv BVV

Štítky Brno, Výstaviště, Motovíkend, Výstava, Jawa, Brněnské výstaviště, motocykl, Royal Enfield, Aprilia, druhá světová válka, Formule 1, Suzuki, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zažije svátek motorkářů. Na výstaviště přijedou legendární Jawy, slavní jezdci i kaskadéři  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.