Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na filmový festival i k rozkvetlým mandloním

Kam vyrazit o slunečném víkendu na jižní Moravě? Brněnská Drbna přináší tipy na trávení času s rodinou i přáteli. Zájemci mohou navštívit novou výstavu na brněnském hradě Špilberk, o filmový zážitek se postará dokumentární festival Jeden svět a do přírody lákají rozkvetlé mandloně.

Po stopách brněnské textilní historie

V neděli budou mít Brňané možnost vydat se na speciální komentovanou prohlídku spojenou s návštěvou interiéru Střední školy umění a designu. Akce, která je součástí projektu Brno Industrial, provede zájemce po stopách brněnské textilní historie. Prohlídka připomene fenomén, který dnes známe jako moravský Manchester. Ten vznikl v osmnáctém století, kdy se v Brně otevřela Köffilerova manufaktura zpracovávající vlněné zboží. 

27.3. ve 14:00
Bližší informace

Festival Jeden svět

V Brně dnes odstartoval mezinárodní dokumentární festival Jeden svět. Letošní ročník nese téma bojů za svobodu. V univerzitním kině Scala i Kinu Art se divákům představí světové snímky spojené s debatami. Ke zhlédnutí bude filmový experiment Za dvě dvanáct, který představuje svět pod vedením žen, nebo dokument Nevyřčené slzy, jehož hrdinka, která přežila občanskou válku v Libanonu, dnes pomáhá dětem z krizových oblastí.

Oslava rozkvetlých mandloní

Do Hustopečí vyrazí o víkendu milovníci vína a jara. V největších mandloňových sadech ve střední Evropě již rozkvetly stromy. Na oslavu otevřou místní vinaři dnes v šest hodin své sklepy. V sobotu pak čeká návštěvníky mandlová gastrozóna, mandlový jarmark nebo soutěž jedlíků. Chybět nebude ani cimbálová muzika. V neděli se program z náměstí přesune přímo do sadů.

25.-27. března
Bližší informace

Na výstavu historických zbraní

Kdo plánuje strávit víkend v Brně, může se vydat po stopách historie. Navštěvníci hradu Špilberk mohou zhlédnout novou výstavu zbroje a práce brněnských puškařů. Expozice Poklady špilberské zbrojnice má tři části. Zájemcům představí předměty z renezance, třicetileté války či výzbroj Brněnského ozbrojeného měšťanského a střeleckého sboru založeného v roce 1798. Závěrečná část výstavy představuje ty nejzajímavější, nejhezčí a nejoriginálnější zbraně ze sbírky muzea.

do 31. prosince
úterý-neděle, 9.00–17.00
Bližší informace

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/moritz320, Jeden svět, Slavnosti mandloní, Muzeum města Brna

Štítky kultura, festival, akce, událost, víkend, výstava, Jihomoravský kraj, Jeden svět, Brno, Špilberk, historie, filmový festival, Drbna.cz, Brněnský hrad, třicetiletá válka, Manchester

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na filmový festival i k rozkvetlým mandloním  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.