Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Znojemští se po dvou covidových letech dočkají tradičního vinobraní

Po dvou letech bez slavností se Znojmo dočká tradičního vinobraní. Osmatřicátý ročník je naplánovaný na první polovinu září a nabídne velkolepý průvod, tržiště i pestrý hudební program. Pořadatelé doufají, že letošní Znojemské historické vinobraní již vládní opatření nepřekazí.

Letošní osmatřicátý ročník Znojemského historického vinobraní přinese tradiční nabídku programu. Návštěvníky čeká třináct multižánrových scén, průvod krále Jana Lucemburského, tržiště a především spousta vína. Největší tuzemský festival spojující víno a historii se koná o víkendu 9. až 11. září 2022. 

Naposledy se znojemské vinobraní odehrálo před začátkem koronavirové pandemie roku 2019, kdy se do města sjelo téměř šestaosmdesát tisíc návštěvníků. „Od osamtřicátého ročníku máme velké očekávání. Jsme přesvědčení, že opatření nám letos nezkazí plány, a proto právě teď dokončujeme přípravy této jedinečné historické slavnosti spojené s vínem. Tak, abychom se druhý zářijový víkend potkali se všemi návštěvníky, kteří se do Znojma chystají,“ řekl ředitel Znojemské besedy František Koudela.

Lákadlem pro turisty je nejen historický podtext události, ale také množství hudebníků, kteří o zářijovém víkendu ve Znojmě vystoupí. Hudba se rozezní Masarykovým a Horním náměstím i na scéně na Káře. „V tuto chvíli můžu prozradit alespoň část hudebního programu, který opět nabídne interprety české a slovenské hudební scény. Těšit se tak můžeme na Marka Ztraceného, Lenny, Richarda Müllera, Jamese Harriese, skupinu Teepee, v neposlední řadě také kapelu Chinaski, a spoustu dalších,“ řekl Koudela. 

Zbylý program odhalí organizátoři v nadcházejících měsících. Vstupenky na vinobraní jsou již v prodeji.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv město Znojmo

Štítky akce, vinobraní, Znojmo, slavnosti, víno, slavnost, Jan Lucemburský, Richard Müller, Marek Ztracený, James Harries, Znojemská Beseda, Chinaski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojemští se po dvou covidových letech dočkají tradičního vinobraní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.