Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vyškov zmodernizoval kinosál, opravy prodloužily následky tornáda

Milovníci kinematografie se po měsících oprav navrátí do vyškovského kina Sokolský dům. Zmodernizované prostory lákají na nové LED světlení, pohodlné sedačky i širší projekční plátno. Diváci se do sálu navrátí právě včas na rozloučení s agentem 007 či remake legendární Duny.

Nový sál se divákům otevře již ve středu 27. října, kdy si na novém promítacím plátně vychutnají snímek ze soukromí Karla Gotta nebo nejnovější bondovku. V kině se návštěvníci usadí do nových, pohodlnějších sedaček, kterých se v hledišti nachází 251. „Právě jejich absence nás roky tížila. V posledních dvou řadách sálu jsou nově dvojsedadla pro páry. Celkem je jich sedm. Zvýšil se rozměr sedaček i výška opěráku. V první řadě jsou pak demontovatelné sedačky pro místa invalidů,“ řekl místostarosta Vyškova Josef Kachlík (STAN).

Sál se pyšní také dosud chybějícím LED osvětlením a plátnem s vyšší obrazovou kvalitou. Diváci si užijí lepší akustické parametry, které podpoří vhodnější obklady stěn a stropu určené speciálně pro zvuk v kinosálech. Divácky nejatraktivnější část rekonstrukce, který skončila v polovině října, stála přes 8,8 milionu korun. Pro příští rok je v plánu finální etapa oprav, která se bude týkat především nákupu moderní projekční technologie.

Opravy vyškovského biografu zpozdilo řádění červnového tornáda, které neminulo ani střechu Sokolského domu a k pokračování na rekonstrukci bylo možné přistoupit až po likvidaci škod na sále a na jevišti. Čas navíc zabraly také nečekané vícepráce. „Například bylo nutné upravit vzduchotechniku s ohledem na velikost nových akustických panelů. Při projektování to nešlo zjistit, protože výdechy byly kryté původními obklady. Bylo rovněž potřeba zvolit jiné zapravení po uzavření původních vstupů do sálu. U těch hlavních zase nebylo možné dát zpět původní dřevěné ostění ani vytvořit čisté zednické zapravení,“ řekl ředitel Městského kulturního střediska Vyškov Luboš Kadlec.


Sál na počátku rekonstrukce.

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky kino, Vyškov, rekonstrukce, oprava, Sokolský dům, plátno, tornádo, Karel Gott, Josef Kachlík, Starostové a nezávislí, LED

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov zmodernizoval kinosál, opravy prodloužily následky tornáda  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.