Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na filmový festival i na Guláš fest

Kam vyrazit o nadcházejícím víkendu? Jižní Morava opět nabízí nespočet možností, jak strávit čas se svými nejbližšími. Brněnská Drbna zve ve svých pravidelných tipech na festival krátkých filmů, na workshopy první pomoci či za voňavým gulášem.

Den záchrany života

Už zítra se brněnský zábavní park VIDA! promění v místo osvěty. Jihomoravští záchranáři předvedou návštěvníkům v rámci akce Restart a Heart Day, jak se zachovat v život ohrožujících situacích. Světový den záchrany života bude plný lekcí a speciálních workshopů. Účastníci se navíc budou moci utkat v soutěži o nejkvalitnější masáž srdce na resuscitační figuríně. Akce je vhodné pro dospělé a děti starší jedenácti let.

sobota 16. října
vstupné: 50 korun
Bližší informace

Historie pálených cihel

Technické muzeum v Brně zve návštěvníky na výstavu zachycující využití pálené hlíny v architektuře napříč stoletími. Grafické panely a trojrozměrné exponáty seznámí zájemce s historickými stavbami na Moravě, ať už jde o Mahenovo divadlo, baziliku Nanebevzetí Panny Marie na Starém Brně nebo podzemní zděnýmé vodojemy v Brně na Žlutém kopci, Špilberku a Petrově. Na výstavě si budete moci kousky historie také "osahat".

do 3. dubna 2022
Bližší informace

Festival krátkých filmů

Do Brna láká také festival BRNO16, který je mezinárodním představením krátkých filmů. Jeden z nejstarších festivalů, který se pořádá bez přerušení již od roku 1960, přináší návštěvníkům snímky všeho druhu. Na animované, studentské či experimentální filmy mohou fanoušci formátu 16mm zamířit do brněnského Kina Art. Doprovodný program nabízí také výstavy, diskuze či workshopy. 

do 17. října
Bližší informace

Pochutnat si na guláši

Do Břeclavi zve po covidové pauze oblíbený Guláš Fest. Soutěž o nejlepší kotlíkový guláš vypukne zítra pod zámkem a nabídne voňavou kombinaci pochoutek. Porota bude hodnotit barvu, chuť, hustotu i konzistenci předvedených gulášů. Kromě jídla a pití se mohou účastníci i příznivci soutěže těšit také na doprovodný program.

sobota 16. října
Vstupné: zdarma
Bližší informace

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK, Technické muzeum v Brně, Kino Art, Ajale/Pixabay.com

Štítky kultura, výlet, víkend, tipy, Jihomoravský kraj, festival, krátký film, guláš, výstava, filmový festival, soutěž, Technické muzeum v Brně, Nanebevzetí Panny Marie, Brno, Kino Art, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na filmový festival i na Guláš fest  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.