Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na Den zvířat do zoo i na prohlídku bastionu

Kam vyrazit o prvním říjnovém víkendu? Brněnská Drbna přichází s pravidelnými tipy na trávení volných chvil s dětmi i přáteli. Tentokrát se můžete nahlédnout do tajů jihozápadního bastionu hradu Špilberk, vyrazit za zvířátky do hodonínské zoo nebo si vychutnat Burčákové slavnosti v Hustopečích.

Světový den zvířat v zoo

Malé i velké návštěvníky čeká o víkendu bohatý program v hodonínské zoo. V areálu se odehrají oslavy Světového dne zvířat, které jsou již tradičně spojeny se Dnem zdraví pořádaným městem Hodonín. Zájemci se dozvědí zajímavosti o zvířátkách a poznají krásy zvířecího světa tak, jak jim to zoologické zahrady běžně neumožňují. Děti si navíc odnesou domů malý dárek.

sobota 2. října
Vstup do patnácti let zdarma
Bližší informace

Na Burčákové slavnosti

Oblíbenému podzimnímu burčáku věnují první říjnový víkend lidé v Hustopečích. Už dnes odstartují tamní Burčákové slavnosti, které doprovodí bohatý kulturní program. Návštěvníci se mohou těšit na ohňovou show, rytířské klání, historický průvod městem i mnoho koncertů. Burčák si návštěvníci vychutnají hned na patnácti místech na Dukelském náměstí a ti nejstatečnější, kteří ochutnají z nejvíce míst a budou hlasovat pro nejlepší z moků, se mohou stát členy proslulé Burčákové unie.

1.-2. října
Dvoudenní vstup na místě: 300 korun
Bližší informace

Odkaz hudebního génia

Lednicko-Valtický areál začne o víkendu plnit hudba proslulého italského génia Antonia Vivaldiho. Přehlídku hudby nabídnou návštěvníkům umělci z Itálie, Francie, Španělska a České republiky a líbívé tóny doplní také několik přednášek. Šestý ročník Lednicko-Valtického hudebního festivalu ztvární Vivaldiho umělecký odkaz nejen v podobě instrumentálních koncertů, ale také hudby komorní, duchovní a v žánru opery. Posluchači budou svědky i několika premiér.

2.-16. října
Vstupenky se kupují na jednotlivé koncerty zvlášť
Bližší informace

Výstava o králi žehliček

Výstavní síň Muzea Blanenska zve milovníky historických výrobků, které si řada z nás pamatuje z dětství či domácností babiček, na výstavu věnovanou českému designérovi Stanislavu Lachmanovi. Součástí expozice věnované Lachmanovu stému výročí narození je nahlédnutí do jeho milovaného řemesla, z nějž vzešla tisícovka návrhů mixérů, žehliček či fénů. Výstava Stanislav Lachman zblízka představí také záliby a koníčky tohoto autora celé řady patentů.

do 15. ledna 2022
Bližší informace


Za historií na Špilberk

K víkendovému navštívení láká Brňany dnes otevřený nový pravidelný prohlídkový okruh na hradě Špilberku. Ten zve k nahlédnutí do tajemného hradebního výběžku, který ukrývá spletitý labyrint chodeb. V před patnácti lety obnoveném jihozápadním bastionu, jenž sehrál důležitou roli při švédském obléhání, spatří návštěvníci původní fragmenty obranného systému a projdou se po stopách dávných vojáků. 

od 1. října
Vstupné: 90 korun, snížené 55 korun
Bližší informace

Ohodnoť článek

Foto Lednicko-valtický hudební festival, Město Blansko, Miloš Strnad

Štítky víkend, tipy, výlet, muzeum, blansko, Hustopeče, slavnost, Jihomoravský kraj, Špilberk, koncert, hudba, Antonio Vivaldi, Stanislav Lachman, Hodonín, Muzeum Blanenska, Itálie, Francie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu na jižní Moravě? Na Den zvířat do zoo i na prohlídku bastionu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.