Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kam o víkendu? Na brněnský festival bylinek nebo strašidelnou výstavu

Váháte, kam vyrazit o nadcházejícím zářijovém víkendu? Brněnská Drbna přichází s dalšími pravidelnými tipy na výlety s dětmi, rodinou i kamarády. Na jižní Moravě láká k navštívení festival bylinek, děsivá výstava i vinobraní v prostředí zámeckého areálu.

Valtické vinobraní

Na tradiční vinobraní v krásném prostředí Lednicko-Valtického areálu zve o víkendu zámek Valtice na Břeclavsku. Milovníci moravských vín a dobré hudby si u zámku vychutnají degustační vzorky a vyslechnou cimbálovou muziku. Kolem zámku se v sobotu rozprostřou také stánky dobrým jídlem či čokoládou. 

18. září
vstup zdarma
Bližší informace

Jak šel život v Hodoníně

Koho láká výletování po Hodonínsku, rozhodně by se měl zastavit v Masarykovu národním muzeu v Hodoníně. Od dnešního dne totiž čeká tamější návštěvníky výstava, která každého přesune o sto let zpět do dob První republiky. Představí společenský život v Hodoníně v tomto období, poukáže na známé kavárny i restaurace či na to, jak vypadala tehdejší kulturní scéna, a to včetně divadel či oblíbených kabaretů.

do 6. února 2022
dospělí 30 korun, děti 10 korun
Bližší informace

Za cyklistikou

Nadcházející zářijový víkend se ponese ve znamení cyklistiky. V sobotu čeká zájemce další ročník tradičních Hrušovanských okruhů. Akce v Hrušovanech u Brna nabídne závodní trasy na bezpečných asfaltových silnicích pro dospělé i malé závodníky. Zúčastnit se dokonce mohou i dítka s odrážedly. V neděli pak bude program ve sportovním duchu pokračovat také v brněnském Ořešíně, kde se na zážitek mohou těšit především milovníci cyklistických závodů v terénu.

18.-19. září
Bližší informace - Hrušovany u Brna, Ořešín

Festival plný bylinek

Do Brna o víkendu dorazí festival Aromaterapie & Bylinky, který nabídne nejen workshopy a přednášky na zajímavá témata. Stánky v brněnské Otevřené zahradě představí zájemcům čajové směsi, sirupy, tinktury, vykuřovadla, éterické oleje či knihy o léčivých rostlinách. Chybět nebude ani čím dál oblíbenější přírodní kosmetika. Na děti budou na jarmarku čekat také speciální dílničky.

neděle 19. září
dospělí 450 korun, děti 50 korun
Bližší informace

Do letohrádku za strašidly

Letohrádek Mitrovských v Brně láká na nevšední výstavu pro všechny, kteří mají pro strach uděláno. V prostorách se návštěvníkům předvedou reálné osobnosti české i světové historie, které toužily po lidské krvi a bolesti. Pro výstavu vznikly speciální figury s věrohodnými detaily i multimediální oživlé obrazy. Zájemci se mohou těšit na známého knížete Drákulu či českokrumlovskou kněžnu Eleonoru Amálii ze Schwarzenbergu.

do 28. listopadu
dospělí 130 korun, děti 90 korun
Bližší informace

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com, Masarykovo muzeum v Hodoníně, Freephotos/Pixabay.com, Aromaterapie & Bylinky, Letohrádek Mitrovských

Štítky akce, víkend, kultura, muzeum, výstava, vinobraní, festival, bylinky, Jihomoravský kraj, Drbna.cz, Hodonín, Národní muzeum, První republika, okres Břeclav, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na brněnský festival bylinek nebo strašidelnou výstavu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.