Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brňany čeká dronová show, doprovodí první srpnový ohňostroj

Brno má za sebou první dva tradiční letní ohňostroje, které letos osvětlují areál hradu Špilberk. Již v sobotu 7. srpna čeká zájemce další ze série mezinárodních světelných show, tentokrát doprovázená také premiérovým dronovým překvapením.

Sobotní ohňostroj se stane pro věrné návštěvníky Ignis Brunensis jakýmsi návratem do minulosti. Show s názvem "Pozdravy z Evropy" je totiž sestavená ze sedmi úspěšných momentů, jež mohli diváci vidět v soutěžních představeních na Brněnské přehradě mezi lety 2016 a 2019. Na programu prvního večera bude francouzská, polská, slovenská, německá, rakouská, portugalská a švýcarská choreografie spojená v jedno čtrnáctiminutové představení. To započne ve 22:30 nad hradem Špilberk.

„Při sestavování choreografie bylo třeba vybrat vhodné části tak, aby seděly do hudebního podkladu a byly synchronní, co se týče rytmu, vtipu a technických nápadů. Výběr musel také splňovat určité parametry, které se dají převést do představení u hradu Špilberk,“ popsal umělecký ředitel Ignis Brunensis Jaroslav Štolba. Výsledný ohňostroj bude ke zhlédnutí také pro ty, kteří nemohou přijít podívanou obdivovat osobně, a to na živém online vysílání natáčeném z výškové budovy brněnského výstaviště.

Vzlétne stovka dronů

Sobotní novinkou bude dronová show na Kraví hoře, kterou mohou lidé spatřit hned dvakrát. Poprvé se divákům představí před ohňostrojem, ve 21:30, a podruhé hodinu před půlnocí. „Představení bude odkazovat na letošní jubileum šedesáti let člověka ve vesmíru. Brno je prvním městem v Česku, které podobnou show pořádá,“ prozradil náměstek primátorky Tomáš Koláčný (PIRÁTI). Detaily dronového překvapení si zatím organizátoři nechávají pro sebe, jisté však je, že bude-li vhodné počasí, na nebi se objeví stovka strojů.

Čtvrtá a zároveň poslední srpnová ohňostrojová show, jež se odehraje 14. srpna 2021, se stane nejen mezinárodním, ale také mezikontinentálním představením. Také "Pozdravy z kontinentů a na kontinenty" lákají na vzpomínkový večer. Pro Brňany neokoukaným momentem bude japonská choregrafie, za níž stojí táž společnost jako za ohňostroji na letošní olympiádě, stejně jako novinka, jež bude pozdravem do jižní Afriky. 

Ohodnoť článek

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky Ignis Brunensis, ohňostroje, Špilberk, dronová show, ohňostroj, Brno, představení, Evropa, olympijské hry, Tomáš Koláčný, Brněnská přehrada, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňany čeká dronová show, doprovodí první srpnový ohňostroj  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.