Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jižní Moravu čeká o víkendu tradiční Gulášobraní

Areál blanenského zámeckého parku bude v sobotu hostit tradiční soutěž ve vaření kotlíkového guláše. Již sedmý ročník Gulášobraní se stane utkáním pěti týmů, které nově předvedou recepty z libovolných surovin. O nejlepším kuchaři rozhodnou návštěvníci.

Soutěž, která se loni v Blansku kvůli koronavirovým omezením výjimečně nekonala, letos láká na komornější sekání s novými podmínkami. Své kulinářské schopnosti představí návštěvníkům Gulášobraní týmy Monitor, Rodinný tým, Vyhrnutej rukáv, Kokotým a Plavci. „Rozvolnili jsme pravidla soutěže, zejména co se týče vstupních ingrediencí, a tak se lze nadít třeba i velmi neobvyklých gurmánských zážitků,“ uvedl dramaturg Kulturního střediska města Blanska Jan Mach.

Zájemci, kteří touží stát se na chvíli porotci a rozhodnout o vítězi klání, si na místě za sto korun zakoupí degustační set s hlasovací kartičkou. „Od čtrnácti hodin pak budou moci ochutnávat guláše jednotlivých týmů a do kartičky zapisovat svá hodnocení, na základě kterých zvolí vítěze Ceny diváků,“ upřesnil Mach. 

Na Gulášobraní, jež odstartuje úderem deváté hodiny ranní, nebude chybět ani doprovodný program v podání hudebních vystoupení kapely 4 psi, koncertu Ukulele Orchestra jako Brno či zvláštních aktivit pro nejmenší. Návštěvníci musejí u vstupu do zámeckého parku prokázat bezinfekčnost, případně se mohou nechat otestovat také přímo na místě.

Ohodnoť článek

Foto Archiv města Blansko

Štítky gulášobraní, soutěž, Blansko, jídlo, Jihomoravský kraj, Jan Mach, zámecký park, guláš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Moravu čeká o víkendu tradiční Gulášobraní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.