Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jižní Morava se chystá na nápor turistů, programy cílí na rodiny s dětmi

Návštěvníci jižní Moravy si po dlouhé době bez kulturního života opět užijí letní měsíce tak, jak byli zvyklí. Brno připravuje letní akce především pro rodiny s dětmi. Cestovní ruch oživí také ochutnávka místní gastronomie, stezka po moravském Manchesteru, divadelní představení na Kraví hoře nebo koncerty. Pozadu nezůstává ani okolí moravské metropole, které láká na méně známé turistické atrakce.

Po roční odmlce hlásí ke slovu brněnská kulturní scéna. Návštěvníci si mohou od 12. června zajít do nově zrekonstruovaného amfiteátru na Kraví hoře, kam přesune celou svou letní sezonu Divadlo Bolka Polívky. Vystoupí rovněž představí Lenka Filipová, sourozenci Ulrychovi nebo Dan Bárta.

Na letní měsíce je v Brně naplánováno několik hudebních a gastronomických festivalů, koncertů či promítání v letním kině na nádvoří radnice Brno–střed. Pro milovníky historie připravila organizace Turistické informační centrum města Brna industriální stezku po moravském Manchesteru, která mapuje historii města na příkladu textilního průmyslu.

Láká okolí Brna

Kromě centra jihomoravské metropole chtějí radní podpořit také vytipované oblasti Brněnska a jižní Moravy. Důvodem, proč by lidé měli vycestovat i mimo Brno je podpora méně známých turistických památek jako například rosický zámek, hrad Pernštejn v Nedvědicích nebo zámek Slavkov.

V blízkém okolí Brna se nachází Buriana zajímavá místa jako nedvědické pstruhařství, hornické muzeum v Oslavanech nebo tišnovské pivní stezky, které nejsou turisticky tolik známé.

Další novinkou bude v následujících dnech aplikace Play Brno, která využije prvky virtuální reality, kde svým uživatelům ukáže osm významných brněnských míst. „Aplikace je navržená zejména pro rodiny s dětmi. Děti budou moct v aplikaci střílet na Špilberku z děla nebo krmit radničního draka. Kromě zábavy jsme ke stanovištím připravili také informace o jejich historii,“ uvedl vývojář Vojtěch Buday.  

Víno, zpěv a epopej

Přípravy na turistickou sezónu finišují i další oblíbené jihomoravské destinace. „Postupně chceme ukázat tematicky pestrou nabídku jižní Moravy a představit konkrétní témata, aktivity a zajímavá místa,” uvedla Pavla Pelánová ředitelka z Centrály cestovního ruchu jižní Moravy. Největším tahákem bude série šedesáti koncertů, která propojí ochutnávku vína a známé české hudebníky. Dále organizátoři připravili festival Contensus Moraviae. 

Po stopách světoznámého malíře Alfonse Muchy se vydají v červenci lidé, kteří navštíví Moravský Krumlov, kde se chystá výstava Slovanská epopeje.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Archiv Drbna

Štítky cestovní ruch, Brno, Brněnsko, Jižní Morava, festivaly, Jihomoravský kraj, rodina, koncert, Manchester, historie, Bolek Polívka, Lenka Filipová, Dan Bárta, gastronomie, turistická atrakce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava se chystá na nápor turistů, programy cílí na rodiny s dětmi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.