Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Policisté dopadli muže, který včera srazil a zabil chodce. Své auto zapálil na okraji Brna

Brněnští policisté dopadli řidiče, který měl ve středu navečer srazit a zabít dvaapadesátiletého chodce, který mimo přechod přecházel frekventovanou silnici ve Fryčajově ulici v Brně. Chodec i přes snahu záchranářů na místě zemřel. Řidič vozidla z místa nehody ujel, zhruba po hodině pak dostali policisté echo o požáru auta stejné značky nedaleko za Brnem,

Poblíž Útěchova začalo hořet auto, které podle začátečních znaků registrační značky sedělo na hledané vozidlo z nehody. Policisté ve vesnici také vypátrali a zatkli majitele auta. 

Třiačtyřicetiletý zadržený byl opilý, nadýchal téměř dvě promile. Test na drogy odmítl.Při bezpečnostní prohlídce navíc policisté zjistili, že je ozbrojený krátkou střelnou zbraní.

„Při vyšetřování kriminalisté také zjistili, že nemá zbrojní průkaz a že zbraň není registrovaná," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek. Muž skončil v policejní cele.

„Pro vyšetření případu uvítají policisté informace svědků, případně kamerové záznamy z vozidel či bezpečnostních systémů o pohybu poškozeného stříbrného vozidla BMW 530. Zároveň také informaci o tom, zda ve vozidle byl řidič sám, či další osoby," vyzval Malášek. 

Podle informací policistů měl muž autem po haváriu zamířit do Adamova a následně směrem do Útěchova. Policisté na případu nadále pracují.

Foto PČR

Štítky fryčajova ulice, nehoda, chodec, řidič, BMW, úmrtí, dopadení, Brno, Útěchov

FOTO: Policisté dopadli muže, který včera srazil a zabil chodce. Své auto zapálil na okraji Brna  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.