Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Konec jihomoravské křižovatky smrti. Řidiče brzdí kruháč

O něco bezpečněji je na jihomoravských silnicích, kde doznala změn jedna z nejnebezpečnějších křižovatek v České republice. Silničáři postavili na silnici I/55 a II/432 u Hodonína kruhový objezd, který má snížit počet smrtelných nehod. O vybudování stavby usiloval Hodonín několik let.

Takzvaná pánovská křižovatka se dočkala proměny po letech diskuzí. Nebezpečný úsek, jenž leží nedaleko nemocnice, patří k nejvíce vytěžovaným místům na silnici I/55. V lokalitě navíc docházelo pravidelně k nehodám, z nichž mnohé měly fatální důsledky. V uplynulých třech letech tam došlo k 17 nehodám, při nichž zemřeli tři lidé a další utrpěli zranění. Po letech volání nakonec experti z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) připravili vytoužený projekt, podle nějž postavili nový kruháč. Ten má zlepšit bezpečnost a snížit počet nehod.

Stavbu křižovatky silnic I/55 a II/432 jsme zahájili v březnu a realizace vyšla na více než 18 milionů korun. Cílem stavby bylo zvýšení bezpečnosti řidičů v úseku, který byl dějištěm častých dopravních nehod. Nová okružní křižovatka nahradila průsečnou křižovatku, která byla z hlediska bezpečnosti nevyhovující,“ sdělila mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková s tím, že práce se podařilo dokončit o zhruba měsíc dříve, než se původně předpokládalo.

Přestavbu vítají v okolních obcí i samotném Hodoníně, kde dlouhodobě o úpravu silnice usilovali. „Je to jedna z nejnebezpečnějších křižovatek v Jihomoravském kraji, navíc spojuje Hodonín s jeho osadní částí Pánov, takže je pro nás velmi důležité, aby se obyvatelé dostávali bezpečně z jedné části do města a zase zpět stejně jako spousta dalších lidí, kteří sem jezdí. Jsme moc rádi, že se to podařilo dokončit,“ doplnil starosta Hodonína Libor Střecha (Hnutí PRO Hodonín)

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky Hodonín, Pánov, ŘSD, Přestavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Konec jihomoravské křižovatky smrti. Řidiče brzdí kruháč  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.