Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Do světa se létá z Rakouska, láká Čechy vídeňské letiště na nové destinace i aerolinky

Letiště ve Vídni najelo na vylepšený letový řád, který cestujícím přináší bezmála dvě stě destinací. Z Rakouska se letadlem například lidé dostanou do Porta, Tokia či Los Angeles. Mezinárodní aeport, jenž je oblíbený i pro lidi z Jihomoravského kraje, najal před létem stovky pracovníků a chystá investice do modernizace terminálu.

Celkem 190 lokalit najdou lidé v leteckém plánu letiště z hlavního města Rakousko, ze kterého rovněž vzlétají nové aerolinky. Nejvíce spojů má v nabídce Austrian Airlines, jež od začátku dubna přidala do nabídky například Porto, Marseille či Tivat. Zároveň nepřežitě zajišťuje spojení do Los Angeles či Tokia. V pozadí nezůstávají ani nízkonákladové společnosti. Například irský Ryan Air přidal do seznamu cílových míst Helsinki, Kodaň nebo Tuzlu. Konkureční Wiz Air vyšle letadla do Bilbaa, Kuvajtu či Hurghady. Novinkou je rovněž širší nabídka dálkových letů do Toronta, Pekingu i Soulu, jež zajišťují národní aeorolinky.

Vedení vídeňského letiště, které loni přepravilo téměř 24 milionů pasažérů, i vzhledem k atraktivnější nabídce očekává letos ještě lepší výsledky. „Je vidět, že lidé znovu chtěj cestovat. Loni jsme byli třetím nejpřesnějším uzlem v Evropě a v lednu jsme byli dokonce druhým nejpřesnějším uzlem. Pozici chceme obhájit i v budoucnu, a proto najímáme dalších 350 zaměstnanců, abychom udrželi poskytovanou kvalitu služeb,“ sdělil Julian Jäger, člen představenstva společnosti Flughafen Wien AG, které provozuje nejen vídeňské letiště, ale také aeoport v Košicích či Maltě.

Firma loni po delší době skončila v zisku, a tak vytáhla ze šuplíku pozastavené projekty. Například na modernizaci terminálu 3, kde má přibýt v dalších letech lepší zázemí pro veřejnost, restaurace a celkově se má zvýšit kapacita objektu.

Brno má také letiště

Usnadnit lidem cestu na vídeňské letiště se snaží i Brno, které zavedlo loni z hlavního nádraží přímé vlakové spojení do Vídně. Ve městě se přitom nachází Letiště Brno. Od tam ale létají pouze dvě přímé linka do Londýna a od tohoto týdne také do italského Bergama. Největší zájem bývá v Brně o chartrové lety, tedy lety objednané cestovkami. Od loňského ledna do září odcestovalo z tuřanských odletových drah více než čtyři sta tisíc lidí. Téměř polovinu odbavených cestujících tvořili letní turisté.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vienaairport

Štítky Vídeň, Letiště, Brno, Jihomoravský, Cestování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Rada

Vídeň Schwechat jedině!

Středa, 29. března 2023, 21:02Odpovědět

Do světa se létá z Rakouska, láká Čechy vídeňské letiště na nové destinace i aerolinky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.