Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Silničáři zkomplikují řidičům cestu po dálnici D1. Kvůli opravě povrchu připravují zúžení

S nepopulární zprávou se vytasili jihomoravští silničáři, kteří se vrhnou do opravy dálnice D1 mezi Vyškovem a Kroměříží. Důvodem prací je dosluhující povrch vozovky. Kvůli stavbě omezí dělníci provoz. Motoristé pojedou opravovaným úsekem v zúžených pruzích.

Start opravy naplánovali silničáři v sobotu. Práce se týkají úseků od 229 až 254 kilometr. Práce se týkají například mimoúrovňové křižovatky skládající se ze tří mostů na 230. kilometru, patnácti mostů či rekonstrukci tří Exitů – Vyškov východ, Ivanovice na Hané a Mořice. Úpravy povrchů má na starost Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je investorem akce a správcem dopravní tepny.

„Veškerý provoz zůstane na dálnici D1 v užším profilu, rozdělení zúžených jízdních pruhů do obousměrného režimu 1+1 nebo 2+2 se bude odvíjet od šířkových možností volné vozovky vůči potřebám bezpečného pohybu pracovníků. Uzavřené sjezdy či nájezdy nahradí objízdné trasy přes nejbližší mimoúrovňové křižovatky dálnice D1, kde se řidiči pohodlně otočí a v souladu s oranžovými směrovkami dojedou do cíle,“ uvedli silničáři z ŘSD.

Konec rekonstrukce plánuje statní organizace do konce července. Dojde k odstranění nerovností, výměně svodidel, čištění stávajícího odvodnění, obnově značení, úpravě krajnic a středového pásu,“ dodalo ŘSD, které za investici zaplatí téměř 80 milionů korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky D1, ŘSD, Dálnice, Zúžení, Vyškov, Kroměříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roland von Wagen

"Dojde k odstranění nerovností, výměně svodidel, čištění stávajícího odvodnění, obnově značení, úpravě krajnic a středového pásu..." Vždyť už tam (trasa Vyškov-Kroměříž) to omezení bylo minulý nebo předminulý rok. Stalo se to, že se vyfrézovaly dva průběžné pruhy a ty se vylily asfaltem. Skoro se tam nepracovalo a k žádnému odstranění nerovností nedošlo. Někde se to i zhoršilo. Takže zase se jen zprivatizují veřejné finance. O zkorumpovanosti stavebního dozoru a zástupce investora nepochybuju.

Středa, 29. března 2023, 09:23Odpovědět

Silničáři zkomplikují řidičům cestu po dálnici D1. Kvůli opravě povrchu připravují zúžení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.