Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno zasáhla chumelenice. Problémy hlásí řidiči i hromadná doprava

Silné ranní sněžení, které na jih Moravy přišlo okolo 8:00, komplikuje dopravu na jižní Moravě. Silničáři vybízejí řidiče na dálnicích na území kraje k opatrnosti právě kvůli sněhovým přeháňkám, povrch dálnic je obvykle mokrý, po chemickém ošetření nebo holý. Počasí zkomplikovalo dopravu v Brně i mimo moravskou metropoli.

Trable se sněžením zasáhly v Brně trolejbusy a autobusy na linkách 25, 37, 50, 51 a 69 v oblasti Bohunic, Starého Lískovce, Nového Lískovce a Kohoutovic se postupně rozjíždějí, stále je ale nutné očekávat nepravidelnost na všech zmíněných linkách. „Podle možností řadíme záložní autobusy," uvedl Dopravní podnik města Brna.

Potíže mají také autobusy IDS zejména v okolí Blanska, Boskovic a Letovic, zpoždění se pohybuje od patnácti do pětatřiceti minut, v některých případech spoje vynechávají. V Brně nabírají zpoždění 15 až 20 minut spoje v Kohoutovicích, Novém Lískovci a Bohunicích.

Dopravní nehody

Severně od Brna mají potíže i osobní auta. „Na Blanensku aktuálně zasahujeme u tří dopravních nehod. U Krhova na silnici I/43 se srazilo nejméně šest osobních aut, místo je neprůjezdné, v Kotvrdovicích nehoda tří osobních aut bez zranění, místo je neprůjezdné, a u Velkých Opatovic se srazil osobní automobil s nákladním, na místě unikly provozní kapaliny," uvedli jihomoravští hasiči na twitteru.

Do brněnských ulic vyjely znovu posypové vozy. „S ohledem na aktuální povětrnostní podmínky byl v 8:15 zahájen výjezd čtyř posypových vozů Brněnských komunikací k ošetření nejvýše položených komunikací na území městských částí Kohoutovice, Lesná, Soběšice a Útěchov. V těchto úsecích zároveň upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy, neboť vozovky mohou lokálně namrzat," uvedl provozní ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JHM

Štítky ČR, silnice, sjízdnost, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zasáhla chumelenice. Problémy hlásí řidiči i hromadná doprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.