Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Změnte kvůli našim městským částem trasu rozjezdů, radí lidovci z okraje Brna dopravci

Brněnské městské části Žebětín a Kohoutovice se obrátily na Dopravní podnik města Brna s žádostí o propojení noční linkou N90. Obě okrajové části Brna na okraji města vedle sebe, a zatímco přes den jimi projíždí linka 52, v noci tomu tak není. Dopravce se ale na nápad příliš netváří.

Mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová uvedla, že ani v minulosti v místě noční spojení nebylo. „Základní noční obsluha daných městských částí je zajištěna a vyplývá ze závazku veřejné služby. Pokud by dané městské části chtěly nějaký nadstandard, určitě by se na něm měly podílet," dodala Doležalová.

Jak šéf kohoutovické radnice Jakub Hruška (KDU-ČSL), tak žebětínský starosta Vít Beran (KDU-ČSL) proto napsali žádost a chtějí jednat s dopravním podnikem o propojení obou městských částí linkou N90 tak, aby noční spoje jezdily do Kohoutovické ulice. „Náš požadavek se týká prodloužení vybraných spojů linky N90 do zastávek tak, aby lidé ze sousedících částí nemuseli v nočních hodinách přestupovat buď u Anthroposu, nebo dokonce až na nádraží," řekl Hruška.

Týká se to zastávek Kohoutovice hájenka, Stará dálnice, Kopce, Kohoutovická, Žebětín, škola, Křivánkovo náměstí. „Chtěl jsem toto téma prodiskutovat i s lidmi, kteří v ulici Kohoutovická bydlí, aby je spoje nerušily. Ukázalo se, že nejen v Kohoutovicích, ale i v Žebětíně by lidé tuto změnu uvítali," dodal Beran.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, MHD, Kohoutovice, Žebětín, DPMB

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Změnte kvůli našim městským částem trasu rozjezdů, radí lidovci z okraje Brna dopravci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.