Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj plánuje na východním okraji Brna nový obchvat. Chce ulevit řidičům

Brněnské městské část Slatina svitla po deseti letech naděje na vytoužený obchvat. Jihomoravský kraj odstoupil od původního komplikovaného plánu a začal pracovat na novém návrhu za tři sta milionů korun. Počítá s tím, že řidiči využijí novou dopravní stavbu do sedmi let.

O stavbu silničního obchvatu ve Slatině usiluje Jihomoravský kraj už deset let. V měststké části se potkávají auta z letiště, celního úřadu a průmyslové zóny. Plán vybudovat obchvat ale zastavily problémy s penězmi a technické komplikace. Trasa, kterou by původní objezd vedl totiž potřebovala odvodnit. I proto úřad odstoupil od prvotního návrhu a zvolil jeho odsunutou verzi. Nyní investiční záměr schválila krajská rada a projekt za tři sta milionů korun dostala na starost krajská správa a údržba silnic.

Přes křižovatku ulic Matlachova, Krejčího a Šlapanická a samotnou ulicí Krejčího každý den projedou desítky tisíc aut – podle údajů z roku 2020 průměrně 15 tisíc vozidel denně. Silný dopravní provoz má negativní dopady na život obyvatel Slatiny i na průjezdnost komunikací,“ konstatuje krajský radní pro oblast dopravy Jiří Crha (ODS).

Kraj přesune průtah Slatinou do nového obchvatu mezi Hviezdoslavovou, Šlapanickou a Evropskou ulicí. Hlavně z finančních důvodů rozdělí technici 2,8 kilometru dlouhou stavbu na tři postupné etapy. Každá z nich by podle Crhy měla být přínosem pro zlepšení stavu automobilové dopravy v daném místě.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky obchvat, Slatina, Brno, auta, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Kraj plánuje na východním okraji Brna nový obchvat. Chce ulevit řidičům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.