Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně zavřeli frekventovanou cyklostezku. Město se bojí, aby na kolaře nespadly kameny

Komplikaci na trase čekají milovníky cyklistiky v Brně. Město zavřelo část cyklostezky podél řeky Svratky v úseku od Kamenné čtvrti směrem k Anthroposu. Důvodem uzavření frekventované trasy je špatný technický stav skály, ze které se drolí kameny. Opravy potrvají několik týdnů.

O zákazu vstupu na stezku, již využívají nejen cyklisté, ale také pěší, rozhodlo město poté, co obdrželo technické posudky odborníku. Experti řekli, že skála u Červeného kopce je mizerném technickém stavu. Z horniny se uvolňují kameny, což ohrožuje bezpečnost návštěvníků. V návaznosti na stanovisko odborníků město lokalitu oplotilo, umístilo do okolí výstražné cedule a povolalo do práce dělníky. 

Ze zpracovaného geotechnického posudku vyplynulo, že skála je v havarijním stavu se stupněm rizika III. Na jejím zajištění už začala pracovat odborná firma. Rozsah prací bude záležet na přesném stavu skály, který experti při své činnosti zjistí,“ sdělila Radka Loukotová z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Podle Loukotové není v tuto chvíli jasné, jak dlouho uzavírka potrvá. Počítá se, že pracovníkům zaberou opravy několik týdnů. Termín dokončení prací se ale s ohledem na nové skutečnosti patrně ještě změní. „Oficiální objízdná trasa není stanovena.Lidé by z opatrnosti neměli chodit ani do lesů nad cyklostezkou, kde se zmíněná nestabilní skála nachází,“ dodala Loukotová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, Anthroposu, Cyklistika, Uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Harvánek

Jedno nové slovo, které není anglicismem. Bohužel to není zrovna šťasné řešení. A pokud jde o můj názor? Za mého mládí jsem znal (dokonce v živém provedení) název kolář. To byl venkovský řemeslník, který zhotovoval kola k selským povozům.

Čtvrtek, 16. února 2023, 19:00Odpovědět

Jan Kudera

Co je to za slovo "kolař"?

Čtvrtek, 2. února 2023, 10:53Odpovědět

V Brně zavřeli frekventovanou cyklostezku. Město se bojí, aby na kolaře nespadly kameny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.