Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno jde s dobou. Příjezdy a odjezdy šalin v Židenicích ukazují digitální tabule

U Dělnického domu v brněnských Židenicích nainstalovalo město spolu s dopravním podnikem digitální tabule, které cestujícím ukazují příjezdy a odjezdy tramvají či autobusů. Nově zabudované panely usnadní Brňanům přepravu v přestupním uzlu ve směru do Juliánova, Líšně a na Vinohrady. Projekt stál moravskou metropoli milion a půl korun.

Elektrické informační panely, které Brno čerstvě zabudovalo u židenického Dělnického domu, využívají inovativních technologií. „Například svítivost LED diod je automaticky upravována podle okolního osvětlení, aby byla zaručena dobrá čitelnost za všech světelných podmínek i ekologický přístup,“ uvedl brněnský radní Filip Chvátal (KDU-ČSL).

Projekt za milion a půl

S nápadem digitálních tabulí přišel Štěpán Juránek. Jeho projekt se s 2326 hlasy umístil na desátém místě v šestém ročníku participativního rozpočtu města Dáme na vás. Náklady na informační panely se nakonec vyšplhaly na milion a půl korun. „Tabule ocení celé východní Brno, jehož obyvatelé Dělnický dům využívají jako významný přestupní uzel MHD. Díky jednomu z nejhezčích výhledů na Brno z Bílé hory je ale ocení i mnozí další, kteří k nám zavítají,“ sdělil navrhovatel Štěpán Juránek.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MHD, Brno, DPMB, digitální tabule

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno jde s dobou. Příjezdy a odjezdy šalin v Židenicích ukazují digitální tabule  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.