Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vlaky z Brna nejezdí do Olomouce ani Ostravy. Opravují se koleje

Lidem z Brna, kteří jezdí vlakem do Olomouce nebo Ostravy, komplikuje cestu nová vlaková výluka, jež potrvá do neděle. Na vině jsou opravy staré jednokolejné tratě mezi Holubicemi a Nezamyslicemi. V ranní špičce mezi půl osmou hodinou ráno a půl druhou hodinou odpoledne vypravují dopravci místo vlaků autobusy.

Šestidenní změna provozu se týká denně více než deseti vlakových spojů.  „V úseku výluky přesedají naši cestující do náhradních autobusů. Pro tyto spoje jsme vytvořili speciální výlukový jízdní řád, který se může s časy příjezdů a odjezdů trochu lišit od původního jízdního řádu. Lidé by měli počítat i se zpožděními,“ sdělil Drbně mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.

V úseku mezi Holubicemi a Nezamyslicemi, jenž Brno spojuje se střední a severní Moravou, provádí pracovníci nutnou údržbu již staré železnice. „Naši pracovníci se tu momentálně věnují úpravě povrchu kolejí včetně oprav drobných defektoskopických vad. Zároveň v období vegetačního klidu z bezprostřední blízkosti železnice odstraňují stromy a další nežádoucí porosty,“ vysvětlil mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Železnice mezi Brnem a Blanskem bude

V Jihomoravském kraji v současné dělníci opravují i další tratě, jako jsou koleje mezi Tišnovem a Nedvědicemi nebo železniční mosty přes Šámalovu ulici v Brně. Stěžejní investiční akcí, která si vyžádala úplné zastavení provozu na jeden rok, je pro Jihomoravany bezesporu budování železničního koridoru mezi Brnem a Blanskem. „Vlaky se sem vrátí snad za měsíc, až dokončíme všechny potřebné práce. V tuto dobu začne také platit nový jízdní řád,“ doplnil Gavenda.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Brno, Ostrava, Olomouc, železnice, vlaky, výluka, doprava, České dráhy, Nezamyslice, jízdní řád, Správa železniční dopravní cesty, Blansko, Severní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlaky z Brna nejezdí do Olomouce ani Ostravy. Opravují se koleje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.