Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Brno chce, aby lidé zaparkovali u onkologického ústavu. Plánuje parkovací dům

Dlouhé roky volají lidé z brněnského Žlutého kopce po lepších dopravních podmínkách. Lokalita, jíž dominuje Masarykův onkologický ústav, nyní vyhlíží stavbu nového a politiky slibovaného parkovacího domu. Město věří, že po překonání formálních náležitostí začne s výstavbou.

Brněnský Žlutý kopec dlouhodobě trápí dopravní nápor. Tamější oblasti neprospívá, že v lokalitě dlouhodobě chybí parkovací plochy. Problém se zvyšuje i kvůli pacientům, kteří míří na Masarykův onkologický ústav (MÚO). Zlepšit složitou situaci má nový parkovací dům, o kterém se mluví několik let. K uskutečnění ale zatím nedošlo i kvůli chybějící shodě na tom, na jakých pozemcích objekt vyroste.

„Prověřovali jsme možnost umístění parkovacího domu na Tomešově. S ohledem na blízkost vodojemu jsme tuto myšlenku opustili a zaměřili jsme se na lokalitu Tvrdého. Část pozemku, na kterém by parkovací dům stál, vlastní stát a hospodařit s ním může právě Masarykův onkologický ústav,“ sdělila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Podle šéfky radnice Brna má k výstavbě dopomoci dohoda mezi městem a MOÚ, která vymezuje budoucí spolupráci při stavbě díla, například při projektování. Nejprve je ale nutné vyřešit majetkoprávní vztahy v lokalitě. Parkovací dům má mít kapacitu téměř 250 míst pro stání. Radnice odhaduje, že výstavba vyjde na zhruba 120 milionů korun. 

Nové prostory pro parkování vítají také místní. Podle předsedy Občanské sdružení Masarykova čtvrť a bývalého zastupitele Brna-střed za Zelené Michala Závodského je ale nutné projekt sledovat. „Parkovací dům určitě vítáme. Záleží ale také na tom, jak bude vypadat, zda zapadne do okolní zástavby nebo jakým způsobem se vyřeší parkování pro místní,“ dodal Drbně Závodský. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MOÚ

Štítky Brno, parkování, MOÚ, P+R, Výstaba, Masarykův onkologický ústav, stavba, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce, aby lidé zaparkovali u onkologického ústavu. Plánuje parkovací dům  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.