Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Břeclavi si užijí autobusů. Vyjede dvacítka nových spojů

Lidé z Břeclavi se dočkají nových autobusových spojů. Přibyde dvaadvacet linek, většina do městských částí Stará Břeclav a Charvátská Nová ves. Místní se tak snadněji dostanou do nemocnice nebo na vlak. Změna jízdních řádů je největší za poslední roky.

O zvýšení počtu linek se v Břeclavi rozhodlo kvůli hromadícím se stížnostem občanů. „Jedná se o změnu, která přinese cestujícím větší komfort. Cílem bylo navýšení počtu spojů a zároveň zlepšení napojení na vlaky, kterými lidé jezdí do zaměstnání mimo město. Očekáváme od toho kroku také to, že místo aut použijí lidé MHD, což uleví složité dopravní situaci v Břeclavi,“ shodují se představitelé vedení města. 

Posílení se dočkají večerní spoje, které navážou na příjezdy vlaků z Brna i ranní autobusy, čímž se místním usnadní cesta do práce. Ujeté kilometry se kvůli změnám navýší o více než čtyři a půl tisíc měsíčně. Město za dopravní revoluci zaplatí až čtyři miliony ročně, cena se bude odvíjet podle aktuální ceny paliv.

Nové jízdní řády slibují větší přehlednost, pravidelnost a četnost spojů. Vyhoví tak připomínkám břeclavských občanů a podniků, kteří spoje v nyní nově doplněných časech postrádali. Změny budou platit od 1. října.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Břeclav

Štítky Autobusy, jízdní řád, posílení spojů, Břeclav, Charvátská Nová Ves, Stará Břeclav, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Břeclavi si užijí autobusů. Vyjede dvacítka nových spojů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.