Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Z Brna až do Albánie. Z brněnského letiště lidé doletí do pěti nových destinací

Na brněnském letišti bude o příští letní sezoně živěji než obvykle. Letadla poletí do pěti nových destinací. Lidé odcestují z tuřanské dráhy za rekreací například do albánské Tirany, portugalské Madeiry nebo do řecké Kavaly. Zároveň pokračují spoje do současných lokalit.

Novinku oznámila společnost Čedok, která se domluvila na rozšíření letů z Brna s firmou Smartwings, jež provozuje nízkonákladové lety. Důvodem pro krok byl fakt, že při letošní letní sezoně jsou zájezdy takřka vyprodané. Zároveň je mezi cestujícími velký zájem odlétat z regionálních odletových drah. Celkem chystá cestovní kancelář pro příští rok sedm novinek a nabídne sedmnáct oblíbených destinací.

Klienti se příští léto proletí přímo z Tuřan nově do egyptské Taby, na Fuerteventuru nebo do Kavaly, která slouží jako nejbližší letiště pro řecký ostrov Thassos. Úplně poprvé v historii letiště mohou vyrazit cestující z Brna na dovolenou do Albánie i na dechberoucí ostrov Madeira. Čedok přidává i vlastní charter na Mallorcu a do Hurghady, do dalších letních destinací navýší příští rok počet letů i hotelů,“ popsala mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

Podle generálního ředitele Čedoku Stanislava Zemana pokračují v příští sezoně zájezdy i do dalších oblíbených destinací v Řecku, jako jsou ostrovy Kréta, Korfu, Kos, Zakynthos i Rhodos. Turisté z Brna si užijí také plážovou dovolenou na Turecké riviéře s přílety do Antalye, na Mallorce nebo v Bulharsku, kam se bude létat do Burgasu i Varny. Rozšíří se rovněž nabídka dovolených do Egypta.

Kromě tradiční Marsy Alam si mohou cestovatelé naplánovat zájezd do Hurghady a po více než deseti letech také pobyt v Tabě, ze které mohou navštívit také Jordánsko nebo Izrael během jednodenních výletů nebo na poznávacích zájezdech. Z Kanárských ostrovů zamíří jednou týdně odlety na Tenerife a nově i na Fuerteventuru. Na aktivnější dovolenou bude poprvé z Brna lákat portugalská Madeira. Poslední novinkou je Albánie s přímými lety do Tirany,“ dodala Pavlíková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Rája

Štítky Letiště, Provoz, Rekreace, Brno, Letiště Brno-Tuřany, Albánie, zájezd, Madeira, Čedok, Tirana, léto, Smartwings, Fuerteventura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Brna až do Albánie. Z brněnského letiště lidé doletí do pěti nových destinací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.