Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brňany trápí rozkopaná pěší zóna. Dělníci vyměňují koleje a dlažbu, kterou zničila auta

Nový důvod k rozmrzelosti mají lidé v Brně. Chodce, cyklisty i cestující městské hromadné dopravy trápí rozkopaná Masarykova ulice, kde prochází kolem oploceného staveniště. Dělníci v pěší zóně opravují tramvajovou trať a také dlažbu, která se do špatné technické kondice dostala kvůli projíždějícím autům.

S pracemi začali stavebníci s odbitím letních prázdnin. Stroje, technika a pracovníci se nastěhovali do úseku mezi Josefskou a Orlí ulici. Zhruba dvousetmetrový úsek obléhá plot, kolem nějž lidé prochází. Zúžení prostoru pro chodce činí mnohým ale problémy.

„Chápu, že oprava musí být. Nechápu ale, proč tudy jezdí tolik aut a cyklistů, když mají možnost úsek objet. Místa je tu málo,“ stěžoval si dopoledne důchodce Jaroslav. 

Ulici dělníci výrazně zúžili kvůli potřebám stavby, která obnáší například výměnu dlažby. Povrch poničily automobily. Celkem investice vyjde na zhruba dvacet milionů korun. „Provoz v ulici je pouze jednosměrný. Pracuje se vždy v jedné polovině cesty, tak aby druhá zůstala průjezdná. Ve směru k nádraží vede objízdná trasa po ulicích Orlí a Josefská. Pěším je umožněn průchod vždy po jedné polovině ulice,“ popsala Anna Dudková z tiskového odboru brněnského magistrátu. 

S nepříjemnostmi se potýkají také cestující MHD. Šaliny linky 4 kvůli opravám jezdí ulicí Husovou a linka 9 ulicí Roosveltovou. Důvodem je fakt, že o opravách dlažby se dozvěděl městský dopravce, který využil prací k tomu, aby uskutečnil výměnu kolejí. „Souběžnou stavební činností tak zamezíme opětovnému rozkopávání ulice a omezení dopravy,“ sdělil ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek k pracím, jež vyjdou na zhruba pět milionů korun.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, Centrum, pěší zóna, Auta, dlažba, oprava, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňany trápí rozkopaná pěší zóna. Dělníci vyměňují koleje a dlažbu, kterou zničila auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.