Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brňané z Líšně a Vinohrad dostanou přes rušnou čtyřproudovku lávku

Nová stavba se objeví v brněnské Jedovnické ulici, která patří k frekventovaným dopravním úsekům východní části moravské metropole. Nad čtyřproudovou silnicí přibude lávka pro pěší a cyklisty. Počítá se, že konstrukce propojí Líšeň s nově plánovanou zástavbou Vinohrad.

Nápad dostal zelenou od městských zastupitelů. Na základě jejich souhlasu dostali úředníci pokyn, aby připravili investici po formální stránce. Důvodem k výstavbě padesát metrů dlouhé a čtyři metrů široké lávky je plánovaná výstavba nové čtvrti Nové Vinohrady. Očekává se, že místním se bude hodit při cestě do Líšně. 

S investorem Nových Vinohrad je uzavřena smlouva o spolupráci. Společnost Jedovnická se v ní zavázala, že vybuduje veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu včetně zelených ploch a předá ji do vlastnictví Brna,“ popsala brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Stavební dílo vybuduje město ve spolupráci s developerem. Investor dá na projekt téměř deset milionů korun. Celkem bude ale stavba dražší a vyjde podle odhadů radních na 26 milionů korun. Brno si myslí, že peníze sežene ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Přihlášky do nového dotačního kola, kam se hlásí projekty o finanční podporu, začíná na podzim. 

Přesné technické řešení bude navrženo až v dalších stupních dokumentace. Požadujeme, aby při návrhu byly respektovány stávající stromy a aby byla prověřena možnost využití prvků takzvané modrozelené infrastruktur,“ dodal primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, Jedovnická, Stavba, Líšeň, Vinohrad, lávka, Brno-Vinohrady, Markéta Vaňková, ODS, Petr Hladík, Státní fond dopravní infrastruktury, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané z Líšně a Vinohrad dostanou přes rušnou čtyřproudovku lávku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.