Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na novém brněnském nádraží v Králově Poli přibude lávka přes Ponávku i podchod pod tratí

Na plánovanou rekonstrukci čeká brněnské nádraží v Králově Poli několik let. Změny přijdou už v příštím roce, kdy v lokalitě začne růst dvoupodlažní bezbariérová budova pro cestující vlakem. Nově přibude také můstek nebo železniční podchod za 17,5 milionů korun. Ten pěším zajistí bezpečnější pohyb v lokalitě a rychlejší přesun od vlaku do ulice Myslínova.

Více než sedmdesát let starou nádražní stavbu v Brně nechá město v příštích dvou letech zbourat. Na místě pak vybuduje modernější objekt se službami a zázemím pro cestující. Dojde i na kompletní výměnu kolejiště, výstavbu nových zastřešených nástupišť s bezbariérovým přístupem, informačního a orientačního systému i zabezpečovacího zařízení. Radní nyní rozhodli o dalších úpravách lokality.

Pod tratí stavbaři prorazí podchod do Myslínovy ulice, který osvětlí a u výstupu zastřeší. „Správa železnic jako hlavní investor zajistí prodloužení podchodu a město uhradí náklady, jež jsou vyčísleny na 17,5 milionu korun,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS). U nové vlakové zastávky se ve stejném směru objeví i lávka přes tamní řeku.

Současně s nádražím státní organizace upraví koleje z Brna-Maloměřic až do Kuřimi. Kompletní obnova celého úseku vyjde na téměř tři miliardy korun. Stavební práce odstartují příští rok v lednu a skončí do prosince 2024. Po dobu výstavby zázemí pro cestující nahradí mobilní kontejnery.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Správa železnic

Štítky Brno, Královo Pole, nádraží, rekonstrukce, Ponávka, doprava, Správa železniční dopravní cesty, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na novém brněnském nádraží v Králově Poli přibude lávka přes Ponávku i podchod pod tratí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.