Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno má posprejované chodníky, aby chodci přecházeli bezpečně

Dopravní podnik města Brna (DPMB) nechal na chodníky v Brně nasprejovat výstražné značky pro chodce. Křiklavými symboly chce lidi odradit od současných trendů, jako jsou sluchátka v uších nebo koukání do telefonu při přecházení vozovky. Pokračuje tím ve své kampani zaměřené na bezpečnost. V ní poukazuje na lidskou neopatrnost a bojuje proti častým nešvarům vedoucím k nehodám.

V Brně dojde ročně ke čtrnácti nehodám, při kterých srazí vůz městské hromadné dopravy chodce. Brněnský dopravní podnik nyní pěší účastníky provozu upozorní, aby se před vstupem do silnice nebo kolejové dráhy rozhlédli, pomocí zářivých symbolů. Rozmístil je po jednadvaceti nejrizikovějších místech ve městě jako součást kampaně Brnem bezpečně s Dopravním podnikem města Brna.

Nejnebezpečnějších lokality vytipoval DPMB po celé jihomoravské metropoli, které postupně označí křiklavou značkou. „Každou zastávku posuzujeme individuálně a symboly umístíme tam, kde nám lidé vbíhají pod vozy nejčastěji. Někde budou nástřiky dva, jinde čtyři,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Výstrah bude přibývat

Oranžových trojúhelníků s nápisem „Nebuď jako zombie!“, které se shodují i s poselstvím „zombie“ tramvaje, najdou místní po Brně zatím celkem šedesát. Typickým příkladem místa, kde lidé při přecházení věnují pozornost jiným činnostem nebo mezi vozy nerozvážně kličkují, je Hlavní nádraží.

Dopravce začal s nástřikem symbolů v pátek na zastávce Pisárky, na dalších místech bude pokračovat celý příští týden. V září na seznam přidá zastávky v okolí základních a středních škol.

Brno bojuje proti zombíkům s mobily polepenou šalinou

Jel jsem beze strachu, zbyla ze mne jen hrst prachu. Tak zní jedno z hesel zdobících novou brněnskou šalinu, která upozorňuje na nebezpečné trendy dnešní doby. Kvůli mobilům a hudbě ve sluchátkách se lidé podle brněnského dopravního podniku...

Kompletní přehled zastávek:

Pisárky, Soukenická, Křídlovická, Antonínská, Fügnerova, Bieblova, Tkalcovská, Stará osada, Novolíšeňská, Bělohorská, Krásného, Autobusové nádraží, Hlavní nádraží, Nové Sady, Malinovského náměstí, Vojtova, Dunajská, Celní, Mendlovo náměstí, Výstaviště, Konečného náměstí.

Ohodnoť článek

Foto DPMB

Štítky Brno, DPMB, dopravní podnik, zombie, chodci, šalina, Dopravní podnik města Brna, Pisárky, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

brno má posprejované (NEJEN!!!) chodníky! :-((( a vůbec: nejlepší je posprejovaný chodník V ZIMĚ, pod sněhem, nánosem bahna aj. bince! :-) to si teprve někteří "počtoui!" :-D

Čtvrtek, 19. května 2022, 13:29Odpovědět

Brno má posprejované chodníky, aby chodci přecházeli bezpečně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.