Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Více místa pro trolejbusy i auta. Brno si zaplatí rekonstrukci Charvatské ulice

Brněnskou Charvatskou ulici, jež se nachází v městské části Královo Pole, čeká další fáze rekonstrukce. Dělníci se zaměří na jižní část prostranství. Vymění dlažbu nebo kanalizaci. Po pracích vzniknou dva plnohodnotné jízdní pruhy i nová parkovací místa.

Brno opravovalo v minulosti severní část ulice, nyní se stavaři vrhnou do jižní části lokality. Úpravy doznají například povrchy chodníků či vozovky, sloupy veřejného trolejového vedení nebo vznikne bezbariérový přístup. Díky tomu se zlepší průjezdnost místem pro řidiče i trolejbusy.

V plánu je rekonstrukce živičného povrchu komunikace, který je v tomto úseku plný výmolů a je ve špatném stavu. Po úpravě zde budou dva jízdní pruhy s minimální šíří 3,5 metru, navrženo bude i maximální množství parkovacích stání. Součástí bude i rekonstrukce kanalizace pod komunikací. Na chodnících se vymění nevhodná dlažba. Na všechny zpevněné plochy bude vybudován bezbariérový přístup,“ popsala brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

V souvislosti s úpravami se počítá také s případnou přeložkou sítí, sloupů veřejného osvětlení a sloupů trolejového vedení. „Při návrhu technického řešení budou respektovány stávající stromy. Odhadovaná cena investice je 18 437 000 korun včetně DPH. Termín zahájení prací bude jasnější až v dalších fázích přípravy,“ uvedla v tiskovém prohlášení Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google mpa

Štítky Brno, Královo Pole, rekonstrukce, Trolejbus, sloup, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mo Nika

Opravte název ulice na Charvatská...

Středa, 11. května 2022, 17:18Odpovědět

Více místa pro trolejbusy i auta. Brno si zaplatí rekonstrukci Charvatské ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.